Waarom mogen moslim mannen met 4 vrouwen trouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dat is ontstaan doordat er relatief veel meer vrouwen waren dan mannen. Mannen kwamen tijdens langdurige oorlogen om het leven en de vrouwen bleven achter. Toen heeft men besloten (dit is meer cultureel bepaald dan religieus) dat een man met 4 vrouwen mocht trouwen. Als je broer overleed, dan trouwde je ook met zijn vrouw. Puur om voor te kunnen zorgen. Alleen die wet is in veel Islamitische landen nooit aangepast.

Wanneer een man fysiek en financieel in staat is om een tweede vrouw te huwen, en beide vrouwen rechtvaardig kan behandelen, dan mag hij volgens de Islam een tweede vrouw huwen. Allaah, Soubhanaa Wa Ta`alaa, zegt (interpretatie van de betekenis): “… huw (dan andere) vrouwen van uw keus, twee of drie, of vier…” [4:3 al-Nisaa] En dit was de handeling van de Profeet (Salla Allahou `alayhi Wa Salam), en van zijn Metgezellen (Raddya Allahou `anhoum). Maar uitgezonderd de Profeet (Salla Allahou `alayhi Wa Salam) wordt niemand toegelaten om meer dan vier vrouwen te hebben.

Bronnen:
http://www.islamcity.nl/islam/Huwelijk/tro...

Profeet mohammed had ook 4 vrouwen. Ook een weduwe. Om voor ze te zorgen. Jouw 1e vrouw moet toestemming geven. En je moet al je vrouwen rechtvaardig behandelen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100