Waarom mogen moslim mannen met 4 vrouwen trouwen?

Weet jij het antwoord?

/2500

7. Is het

Dat is ontstaan doordat er relatief veel meer vrouwen waren dan mannen. Mannen kwamen tijdens langdurige oorlogen om het leven en de vrouwen bleven achter. Toen heeft men besloten (dit is meer cultureel bepaald dan religieus) dat een man met 4 vrouwen mocht trouwen. Als je broer overleed, dan trouwde je ook met zijn vrouw. Puur om voor te kunnen zorgen. Alleen die wet is in veel Islamitische landen nooit aangepast.

Wanneer een man fysiek en financieel in staat is om een tweede vrouw te huwen, en beide vrouwen rechtvaardig kan behandelen, dan mag hij volgens de Islam een tweede vrouw huwen. Allaah, Soubhanaa Wa Ta`alaa, zegt (interpretatie van de betekenis): “… huw (dan andere) vrouwen van uw keus, twee of drie, of vier…” [4:3 al-Nisaa] En dit was de handeling van de Profeet (Salla Allahou `alayhi Wa Salam), en van zijn Metgezellen (Raddya Allahou `anhoum). Maar uitgezonderd de Profeet (Salla Allahou `alayhi Wa Salam) wordt niemand toegelaten om meer dan vier vrouwen te hebben.

Bronnen:
http://www.islamcity.nl/islam/Huwelijk/tro...

Ik sluit me aan bij hetgeen boven is gezegd. Ik wil er bij opmerken dat moslims gehouden zijn aan de wetten van een land waar ze wonen, mits ze niet indruisen tegen de islaam. Dan moeten ze proberen ergens anders te gaan wonen. Omdat je niet verplicht bent om met meerdere vrouwen te trouwen, het mag, is er geen reden om je niet aan de Nederlandse wet te houden. Er zijn ook moslims die zeggen dat als je kijkt hoe de regels zijn opgesteld dat de H. Qur'aan het wel toestaat, maar omdat je je vrouwen gelijkwaardig moet behandelen, dat de eindconclusie is dat het beter is om maar met 1 vrouw te trouwen. Maar God weet het beste.

Dan hebben ze 4 keer meer kans om één goede te vinden.

Profeet mohammed had ook 4 vrouwen. Ook een weduwe. Om voor ze te zorgen. Jouw 1e vrouw moet toestemming geven. En je moet al je vrouwen rechtvaardig behandelen