HEE MENSEN! Ik ben moslima, en we gaan maandag naar een klooster toe. We krijgen een broodje kroket. Maar zit daar varkensvlees in?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zit niks anders op dan óf jouw eigen brood ,mee te nemen óf dáár aangeven,dat U gebruik wilt maken van een ander broodje zoals kaas,tomaat of iets anders,wat U wel mag als moslima.Stel,dt men dan zegt,dat er geen varkensvlees in is verwerkt ..het bakken van de kroketten zal gewoon in olie/vet moeten gebeuren..ja en mogelijk is in hetzelfde vet al iets gebakken,waar wél varkensvlees in zit... Groet:Zoekertje

soms wel. heel vaak bestaan kroketten uit meerdere vlees soorten. ook varken.

Ook al is het een vegetarische kroket, het vet wat gebruikt wordt kan haraam zijn. Beter is het om het niet te eten, ook vanwege de niet-ritueel geslachte ingrediënten, als het kalfsvlees betreft. Er lijken me genoeg andere dingen om te eten en er zal ook wel rekening gehouden worden met vegetariërs.

Je kunt er worst op zeggen dat ze je varkensvlees zullen voorzetten...

neem gewon zelf brood mee voor de zekerheid. En je zou kunnen vragen als je daar bent of er varkensvlees in zit zoja eet jet het niet zo nee vertrouw je er op dat het goed zit allah gaat je toch niet straffen voor iets wat je nauwkeurig heb uitgezocht en op voor bereid.