Wanneer werd er in de bijbel voor het eerst over geld gesproken.En is uit die tekst ook te halen wat geld met den mens doet?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Reeds ten tijde van Abraham,in het eerste Bijbelboek. (Genesis 17:12-13) . . .En al wat mannelijk onder U is, acht dagen oud, moet besneden worden, naar uw geslachten, een ieder die in het huis geboren is en een ieder die voor geld is gekocht van enige buitenlander, die niet van uw zaad is. 13 Iedere man die in uw huis geboren is en iedere man die met uw geld is gekocht, moet zonder mankeren besneden worden; en mijn verbond in UW vlees moet dienen als een verbond tot onbepaalde tijd.  Het Hebreeuwse woord voor geld is wel : ke′sef wat letterlijk zilver betekend. Verder zegt de bijbel nog over geld ,dat 'het tot bescherming' kan zijn,dat men er niet zijn vertrouwen mag aan geven,en dat de liefde voor geld 'een wortel is van allerlei schadelijke dingen'.

Het eerste waar ik aan denk zijn de 30 zilverlingen waarvoor Judas Jezus verraadde. En wat het met hem deed: hij schijnt zich opgehangen te hebben

Dat judas jezus verraden heeft voor 30 zilverlingen. Wat geld met een mens doet , spreekt voor zich.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100