Waar in de bijbel staat dat seks voor het huwelijk verboden is? I can't find it.

Heel veel mensen zeggen tegen mij dat seks voor het huwelijk op christelijke basis verboden is, al vraag ik dan waar het staat zeggen ze dat Ze het niet weten, weet iemand het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Deuteronomium 22:13-20 behandelt wat er gedaan moet worden als een man na de huwelijksnacht zegt dat zijn vrouw geen maagd bleek te zijn: kan haar maagdelijkheid bewezen worden (lees: zit er bloed op lakens) dan moet de man gegeseld worden, een boete betalen en moeten man en vrouw levenslang getrouwd blijven. Kan er geen bewijs van maagdelijkheid geproduceerd worden, dan moet de vrouw gestenigd worden. Dat is het enige dat ik kan vinden. Merk op dat blijkbaar alleen van de vrouw maagdelijkheid wordt geëist, niet van de man.

Bronnen:
http://thebricktestament.com/the_law/proof...

Logisch dat je het niet kunt vinden want het staat niet in de bijbel. Het is door mensen ingevulde uitleg van sommige teksten, zoals zij willen dat het is. Maar in de letterlijke bijbeltekst kan je het echt niet lezen!

Klopt, staat er niet in. Wat er wel in staat is dat als 2 mensen met elkaar naar bed gaan, ze in Gods ogen getrouwd zijn. Ik weet niet waar dit precies staat en is uiteraard in andere woorden omschreven. Ook staat er in; wat God heeft samengebracht, scheid de mens niet. Maar goed, het is maar hoe de mens het interpreteert.