Of god wel of niet bestaat is een mening Is vrijheid van meningsuiting dan niet voldoende? Is Godsdienstvrijheid dan niet overbodig?

Weet jij het antwoord?

/2500

'Vrijheid van meningsuiting' brengt op zondagochtend mensen met aktetassen aan de voordeur, met 'Godsdienstvrijheid' kan ik van ze afwimpelen !

maak dat de paus maar eens wijs

Godsdienstvrijheid gaat ook om het uitoefenen van die godsdienst. Dus nee, het is niet overbodig.

Vrijheid van meningsuiting gaat om wat je zegt. Vrijheid van godsdienst gaat ook om wat je gelooft, wat je bidt, waar je naar de kerk gaat, enz. De reden dat dat erin staat is ook een soort van extra veiligheidsmechanisme, omdat de overheid er een punt van wil maken dat ze dat belangrijk vinden.

Voor veel mensen is het bestaan van God een feit, dus is het goed dat dit door het zo vast te leggen geen discussies geeft.

Godsdienstvrijheid heeft te maken met bijvoorbeeld het dragen van een hoofddoekje of een kruisje. Dit is dus niet het zelfde als meninguiting. Maar wel erg goede vraag.

Ik denk het wel. Maar door het nog eens expliciet aan te geven in de grondwet geef je aan als land dat het echt een vrij land is. Denk ik. Verder zou het afschaffen weer de indruk wekken dat de overheid (bepaalde) godsdiensten wil onderdrukken. Dus wat mij betreft mogen ze het zo laten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100