Wat betekent vaticaan?

Ik weet wel wat het vaticaan is etc. maar ik wil de betekenis weten, is het ergens van afgeleid? Zoja wat betekent het?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vaticanus, was de Etruskische god van de waarzeggerij. Zijn tempel stond op de Vaticaanse heuvel. De stam van het woord "Vaticanus" is afgeleid van het Latijnse "vates", dat "ziener"of "waarzegger" betekent. Het is een leenwoord uit het Etruskisch. De Vaticaanse heuvel was van oudsher de woonplaats van de Vates, de waarzeggers.

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Vatican_Hill

Het woord 'vaticaan' is afkomstig uit het Latijn en het betreft een samentrekking van twee woorden en wel de volgende op de navolgende wijze: 1/ 'Vatis' = aanbidding of vergoddelijking 2/ 'Can' = serpent of slang Samengenomen betekent dit dus: 'aanbeden slang' of 'vergoddelijkte slang' of misschien duidelijker… 'slang die als een god aanbeden wordt…!' Het 'Vaticaan' is momenteel een rijkje in Rome. De vraag is dus: wat betekent het 'Vaticaan': De plaats waar de slang als een god aanbeden wordt.

Bronnen:
http://www.overvloeiendegenade.nl/ufos/des...

De naam Vaticaan is vermoedelijk afkomstig van het woord Vaticanus. Het Latijnse woord vates betekent 'vertellers van de toekomst'. Een heuvel aan de westoever van de rivier de Tiber in Rome werd zo genoemd omdat waarzeggers daar aan voorbijgangers hun diensten aanboden. In de veertiende eeuw, toen het pausdom vauit Avignon terugkeerde naar Rome, werd die plek de residentie van de pausen. Het Latijnse achtervoegsel -anus geeft aan dat het om die plaats gaat. Zoals bijvoorbeeld Romanus betekent hij die uit Rome komt, zo betekent Vaticanus hij die komt uit de plaats waar geprofeteerd wordt.

Bronnen:
http://biblelight.net/vatican.htm

een mens uit vaticaan stad?