Is er ergens in de rollen of geschriften iets bekent of Jezus ook humor bezat. (buiten de door de kerk gemanipuleerde bijbel)

Immers hij was een intelligent persoon en intelligentie gaat vaak samen met humor. Boeiende preken komen van mens tot mens toch beter over wanneer je dit afwisselt met wat luchtige opmerkingen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hij had een immens zware opdracht te vervullen ,toch kunnen sommige lezers misschien een vleugje humor bespeuren als ze de passage lezen waarin Jezus zei dat het voor een kameel gemakkelijker was door het oog van een naald te gaan dan voor een rijke het koninkrijk Gods binnen te komen . Het hele idee van een kameel die door het oog van een letterlijke naainaald probeert te komen, is overdreven. Nog zo’n hyperbool gaat over het zien van een strootje in het oog van je broeder maar het niet in de gaten hebben van een balk in je eigen oog . Jezus was zeker geen zwijgzame bureaucraat. Hij was hartelijk en vriendelijk.

Jezus was volgens zijn "biografen" geen lolbroek en kon zelfs af en toe knorrig en chagrijnig zijn en uit zijn slof schieten, zoals tegen de wisselaars in de tempel en zijn metgezellen tijdens de storm op het meer. Zoals in het voorgaande beschreven verluchtigde hij zijn prediking met parabels en beeldspraak, maar echt lollig wordt het nooit. Het veranderen van water in wijn is misschien niet zozeer grappig, maar Jezus toont zich geen spelbreker tijdens het feest. Hij had immers net zo goed de aanwezige wijn in water kunnen veranderen. Misschien had hij wel een humoristische kant, maar bewaarde hij die voor het samenzijn met Maria Magdalena. Wie zal het zeggen?

Sipke van der Land schijnt een boek geschreven te hebben over Humor in de bijbel. Dus misschien heb je daar wat aan

jazeker! hij kwam met de eerste Belgenmop!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100