Kan iemand mij de tekst in hebreeén 6 vers 4 tot 7 uitleggen?

De reden dat ik het vraag is om dat er in het evangelie staat dat er maar een zonde is die niet vergeven kan worden en dat is de zonde tegen de heiligen geest.

Toegevoegd na 7 minuten:
Heb6.vers 4,7 Want wie ooit door het licht beschenen is ,en geproefd heeft van de hemelse gaven en deel heeft gekregen aan de heiligen geest,wie het weldadig woord van God en de kracht van de komende wereld ervaren heeft en vervolgens afvallig is geworden kan onmogelijk een tweede keer bekeerd worden enz.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is eigenlijk lastering tegen de geest. Zo’n lastering komt voort uit het hart en onthult een boosaardige houding en opzet. De vastberaden opzet om Gods heilige geest tegen te staan, vergroot de ernst van deze zonde. Ter illustratie: In sommige delen van de wereld maakt de wet een onderscheid tussen moord (levensberoving met voorbedachten rade) en doodslag. Alleen bij levensberoving met voorbedachten rade wordt soms de doodstraf toegepast. De apostel zei ook: „Indien wij moedwillig zonde beoefenen na de nauwkeurige kennis van de waarheid te hebben ontvangen, blijft er geen slachtoffer voor zonden meer over.” — Hebreeën 10:26. In Jezus’ tijd bewoog het gedrag van sommige religieuze leiders hem ertoe tegen de onvergeeflijke zonde te waarschuwen. Maar ze sloegen geen acht op zijn waarschuwing. Ze lieten hem zelfs om het leven brengen. Later hoorden ze een onweerlegbaar getuigenis dat de heilige geest iets wonderbaarlijks had gedaan, namelijk dat Jezus uit de doden was opgewekt! Het was duidelijk dat Jezus de Christus was! Toch handelden ze goddeloos tegen de heilige geest door de Romeinse soldaten te betalen om te liegen over Jezus’ opstanding.

Er staat ongeveer dat mensen die in het geloof waren en er vanaf gestapt zijn, niet alsnog terug kan keren het geloof in. Eenmaal ontkent, altijd ontkent. Oftewel, het ontkennen van de heilige geest is het enige dat niet vergeven kan worden, precies zoals je zegt dat er in het evangelie staat.

Tja als je de door de Heilige geest God hebt gezien en je gaat er dan doelbewust tegen in dan lieg je eigenlijk en over de Heilige Geest liegen is onvergefelijk. maar wat is dat wat de Heilige Geest zegt ? Hij bevestigd dat Jezus de Heer is Sterker nog hij overtuigd je ervan Eigenlijk kun je het beschouwen als een vals getuigenis afleggen over de HG to.v van de wereld maar er is dan alleen 1 die de waarheid kent en dat ben jezelf en God. Want de Heilige Geest kan niet worden gezien door de wereld maar alleen door hen die Jezus Christus hebben aangenomen. Dus als je die zonde begaat weet alleen jij het want niemand anders kan dat bevestigen op aarde Maar Jezus sprak over deze zonde t.o.v de farizeeen. Deze mensen spraken er over dat Jezus zijn wonderen en geestuitdrijvingen deed door bealezebul . Dus van die mensen mag/zou je verwachten dat ze omdat ze kennis van God woord hadden dat ze uiteindelijk zouden vereren, maar hun eigen hachje kwam eerst ik zou kunnen begrippen dat als je in en land als noordkorea woont waar je flink gemarteld kan worden als je als christen bekend maakt Dat je uiteindelijk bezwijkt en God moet afzweren maar dat is een zonde door de mens veroorzaakt dus. De zonde tegen de Hg is bewust en ongedwongen tegen de Geest ingaan terwijl je gezien hebt wie God werkelijk is. De duvel kan je werkelijk het leven zuur maken maar hij kan je nooit zover krijgen dat je ongedwongen tegen God in gaat al zal hij het je wel doen geloven. Deze zonde lijkt grof maar hij is bijna niet te maken omdat je als mens onderhevig bent aan de wereld geesten en alleen door te "sterven" ben je vrij. Er kan wellicht zonde in je leven zijn maar laat je niet door de duvel opdringen dat je deze zonde begaat. Omdat je blijkbaar de Hg kent ?????? kan je deze aanvechting weerstaan. bedenk maar het getuigenis van 2 is voldoende. in elke rechtzaak. tenslotte God kent de zijnen en niet jij hebt hem uitgekozen maar hij heeft jouw uitgekozen. maranatha

Er staat gewoon wat je leest. N.l. dat Paulus van mening is, en de Hebreeen (de Joden in de diaspora die tot het geloof in Jezus waren gekomen): dat het onvergeeflijk is om afvallige te worden, nadat je eerst tot geloof bent gekomen. Heel voorstelbaar, en begrijpelijk. Alle andere zonden kunnen worden vergeven, mits berouw uiteraard.