ben 21 en zei 13 we hebben een normale relatie? Kan ik aangeklaagd worden?We hebben geen sex ofzo?

Ik heb haar leren kennen op een feestje en voelde me tot haar aangetrokken!! En inmiddels zitten we in een relatie van bijna een maand, en nu ben ik betrapt door haar moeder en volgens mij gaan zij aangifte doen ! Zij denkt namelijk dat er iets gebeurt is toen we elkaar leerde kennen wat niet zo is, en jha we hebben wat geke berichten naar elkaar gestuurd wat te maken had met sex maar dat ging allemaal over de toekomst! Ik zij altijd tegen haar van ik ga alleen sex met je hebben wanneer je daarvoor oud genoeg voor bent! En ja we hebben het er over gehad wat we dan zouden doen met elkaar wanneer we oud genoeg waren! Ik weet alleen nu niet of ik de gevangenis in kan gaan vanwege dit! Plzz kan iemand mij hiermee helpen!! Ik wil hier graag voorbereid voor zijn!

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoals je het omschrijft lijkt het erop dat je jezelf helemaal vrij pleit. Maar de werkelijkheid is anders: door jullie leeftijdsverschil is er een onbalans in jullie verhouding. Het kleine meisje waar je mee hebt gechat over de zogenaamd toekomstige sexuele relatie die jullie willen hebben, is nog helemaal niet toe aan zoiets. Ik denk dat een juridische toetsing helemaal niet gunstig voor jou zal uitpakken.

Alleen sterk seksueel getinte Whatsapp-berichten versturen door een 21 jarige aan een meisje van 13jaar is niet voldoende om iemand te veroordelen tot celstraf. Celstraf kan wel het gevolg zijn van het overtreden van een contactverbod. Kinderen staan volgens de Nederlandse wet onder het gezag van hun opvoeders. Dat wil zeggen dat ouders van kinderen tot 18 jaar (en zeker van een kind van 13jaar) verantwoordelijk zijn voor het geestelijk en lichamelijk welzijn en de veiligheid van het kind en de ontwikkeling van hun persoonlijkheid moeten bevorderen. Als de ouders in het belang van hun 13jarge dochtertje niet akkoord gaan met de relatie (in welke vorm dan ook) met een volwassen persoon, dan kunnen zij de voortgang van deze hele affaire verbieden. Dat is hun recht én hun plicht. Geeft u geen gehoor aan hun wens/verbod dan kan door de ouders bij de rechter een straat- en contactverbod worden aangevraagd. Als de rechter hierin meegaat en u een contactverbod oplegt, waar meestal ook een dwangsom aan wordt verbonden, geldt dat voor alle soorten van contact. Voor persoonlijke ontmoetingen, voor telefonische contacten, e-mail, sms, WhatsApps en via alle social media. Kortom: iedere vorm van contact is verboden. Mocht een dwangsom niet voldoende zijn, en blijkt dat u het contactverbod toch nog overtreedt dan kan er een celstraf worden opgelegd.