Mag je een relatie hebben met de neef van je halfzus?

Ik heb sinds een tijdje een relatie met de neef van mijn halfzus. We houden echt wel van elkaar maar ik weet eigenlijk niet of dit mag. Weet iemand of we dan eigenlijk familie zijn van elkaar en of we een relatie mogen hebben?

Weet jij het antwoord?

/2500

Volgens de nederlandse wet mag je zelfs trouwen met een volle neef . De enige voorwaarde daaraan is dat je verklaart dat het een huwelijk uit vrije wil is. ----Sinds 5 december 2015 mag door de Wet tegengaan huwelijksdwang een huwelijk tussen neef en nicht alleen gesloten worden als er een beëdigde verklaring is van beide partners dat zij uit vrije wil toestemming geven voor het huwelijk. Een neef/nichthuwelijken is een huwelijk tussen volle neven en nichten of tussen oom of tante en neef of nicht.---

Bronnen:
https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Neef-nichthuwelijk

Ja dat mag wel maar je moet uitkijken voor ziekte"s omdat het familie is wel niet zo dichtbij maar toch

ja hoor dat mag. Of het verstandig is om kinderen te hebben kan je laten onderzoeken.

Neef van je halfzus? Dus niet van jou? Dat betekent dus dat het van je zus wel een bloedverwant is, maar niet van jou (omdat je wel dezelfde moeder hebt, maar het een neef is via vaders kant OF je dezelfde vader hebt, maar het een neef is via moeders kant). Genetisch gezien is er dus geen enkel beletsel. Dit valt een beetje in dezelfde categorie als: jij hebt een volle zus, zus krijgt een relatie met een jongen, jij vindt de broer van die jongen wel leuk. Is er dan een beperking? Nee. Ik zou er gewoon achteraan gaan en als het even kan er gelukkig mee worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100