Hoe geef ik op een goede manier mijn mening?

Vandaag was ik wat aan het zuchten en er werd door mijn partner gevraagd wat er was. Ik antwoordde dat ik *naam stiefzoon* 10 jaar erg druk vond (alleen maar kletsen en druk doen en dat terwijl die digitaal les had) en ik kreeg een uitbrander van mijn partner en stiefzoon dat hij geen tijd had gehad om te bewegen (ze krijgen niet veel pauze). Partner vond meteen weer dat ik stiefzoon in kwaad daglicht wilde zetten ( wij kunnen niet altijd samen door een deur). Terwijl ik alleen even mijn mening wilde geven. Hoe kan ik dit de volgende keer beter aanpakken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga om te beginnen eens goed met je partner, zonder de zoon er bij, in gesprek over de situatie die er speelt in huis. Krijg eens duidelijk hoe hij de opvoedtaak van jou ziet richting zijn zoon. Het lijkt er op dat hij niet accepteert als jij je kritisch uitlaat over je stiefzoon. Het moet niet zo zijn dat jij als volwassene er bij in bent. Een hele vervelende situatie zo. Kortom, bespreek je punten waar de zoon niet bij is en kom samen tot een koers.

Spreek in de ik-vorm Benoem concreet de situatie of het werk waar je op reageert: val nooit de hele persoon aan als je kritiek hebt. Wees zo specifiek mogelijk en geef voorbeelden. Zeg direct en ronduit wat je bedoelt. Vermijd woorden als 'zoiets', 'misschien' en 'mogelijk' en zeg niet "Ik weet het niet, maar…". Ga na of de ander snapt wat je bedoelt. Geef aan wat je anders zou willen of hoe het beter kan volgens jou. Geef de ander de kans om te reageren.

Bronnen:
https://wijzijnmind.nl/psychische-klachten...

Maak je antwoordt niet te persoonlijk voor de ander. als je iemand daarmee kan kwetsen, laat het voor je.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100