Wat is de broer van mijn zwager van mij?

Is er een naam voor de verhoiuding/relatie tussen een zwager's zus of broer en mij?

Weet jij het antwoord?

/2500

'Je zwager's broer/zus' Toegevoegd na 3 minuten: Er is dus geen aparte benaming voor.

nee, dat is gewoon de broer van jouw zwager, jullie hebben geen familieband

Het heeft geen naam, je zou dus gewoon kunnen zeggen, dat is de zwager van mijn zus/broer. Aanverwanten (ook: aangetrouwd) Uw aanverwanten zijn alle personen die getrouwd zijn met een bloedverwant van u en alle personen die een bloedverwant zijn van uw man of vrouw. (Personen die getrouwd zijn met een bloedverwant van uw man of vrouw zijn geen aanverwant van u. Concreet: de man van de zus van uw man of vrouw is niet aan u verwant!) Kortom, de broer of zus van uw zwager dus ook niet. http://www.voorouders.net/help/verwantschappen/

er is geen verhouding of relatie. Het is gewoon een familielid van je zwager, die zelf aangetrouwd familie van je is.

dat is een medemens m/v dubbel aangetrouwd dus totaal geen familie.Overigens zijn we binnen 25 generaties zo ongeveer allemaal aan elkaar verwant.

Dit is een bekende van jou die je waarschijnlijk wel eens tegenkomt al je bij je zwager op bezoek bent als die zijn verjaardag viert, en misschien ook wel als je de verjaardag viert van je zus.

Klopt helemaal, wat hier boven staat. Als hij de broer is van de man van jouw zus, is hij geen familie, en is er geen naam voor. Maar de andere varianten: De broer van jouw MAN is ook jouw zwager. Dan is de broer van jouw zwager dus JOUW MAN! De broer van jouw vrouw is ook je zwager. en diens broer is ook een zwager! Dat zijn beide dus broers van jouw vrouw! En allebei zwagers.

Een meer algemene benaming voor de groep als geheel is natuurlijk 'schoonfamilie'. Voor verschillende personen is bij mijn weten geen speciale benaming.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100