Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet het weefsel dat axolotls aanmaken zodat ze hun ledenmaten weer terug kunnen laten aangroeien?

Ik ben erg geïnteresseerd in axolotls, en ik heb er ook veel over gelezen, opgezocht, en bestudeerd. Op Animal Planet heb ik er ook documentaires over gezien, maar nergen werd gezegt, of verteld hoe het weefsel heet wat de Axolotl aan maakt om zijn ledenmaten terug te laten groeien. Ik weet dat een axolotl dat kan, en ook weefsel daarvoor aanmaakt, maar het ligt anders dan bij gewone dieren, dus hoe heet dat weefsel, of stofje dat axolotls aanmaken om hun ledenmaten terug telaten groeien als ze eraf gebeten, of getrokken enz. zijn?

Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
in: Overig
915

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (2)

Het heet regenereren wat deze salamanders doen. Het is een moeilijk verhaal, hoop dat je er wat aan hebt.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden
“Onderzoek heeft aangetoond dat een eiwit met de bijzondere naam sonic hedgehog of shh bij regeneratie betrokken is.” lees ik op http://evodisku.multiply.com/journal/item/917
Verder vind je het nodige op
http://noorderlicht.vpro.nl/artikelen/42183730/
en
http://www.kennislink.nl/publicaties/cel-onthoudt-waar-hij-vandaan-kwam
Echte stamcellen lijken geen rol te spelen. Eerder zijn het bestaande cellen die zich ‘ver-algemeniseren’ tot blastema-cellen en zich dan herschikken en vermenigvuldigen in de 'herinnerde' vorm. Daar zou dat ssh dan mee te maken hebben.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
13 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding