is er een remedie voor een 13jarige kat die na de verhuizing té aanhankelijk is geworden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, voor zover ik weet is die er niet anders dan heb naar buiten te zetten... Wat ik wel weet is dat katten, na mate ze ouder worden, steeds meer aanhankelijk worden. Wellicht dat de leeftijd er bij jouw kat ook toe doet.

Voor een 13-jarige kat is een verhuizing erg ingrijpend : alle vertrouwde luchtjes en plekjes zijn wég, en niets ruikt meer naar de kat, zoals alles in het oude huis dat wél deed. Het enige vertrouwde ben jij (en je familieleden in huis) Ik denk, dat die ietwat overdreven aanhankelijkheid vanzelf weer normaliseert, als je kat wat meer gewend is aan de nieuwe omgeving, en vooral, als de kat na zo'n 6 weken ook in de nieuwe omgeving op stap kan - als het een buitenkat is, natuurlijk.

Er zijn kattenspeeltjes met kattengras er in. Sommige katten worden er bijna gek van als ze dat ruiken. Gek van enthousiasme wel te verstaan. Misschien de moeite waard om eens te proberen.

Elke verhuizing of veranderingen in jouw leven zoals komst kind of een verbouwing enz is voor katten steeds enorm veel stress ;) Zo te lezen uit hij nu zijn "onzekerheid" als reactie van stress naar jou toe door extra aanhalig nu te zijn. Dit is echt wel tijdelijk en persoonlijk zou ik deze vorm van 'steun' zoeken gewoon toestaan. (en ja ook ik weet dat dit mega -irritant kan zijn als je druk met andere dingen bezig bent ;) Hij is geen jonge kat meer ook, jonge katten/kittens zijn nog zo gevoelig voor spelen en externe prikkels dat ze zich sneller aanpassen ;) Wel is er oud trucje om het hem nu wat makkelijker te maken! Smeer de voetzooltjes van alle vier poten in met een klein beetje roomboter of beetje leverpate etc of iets anders dat hij lekker vindt. Gevolg : je kat zal uitgebreid zijn pootjes gaan schoonlikken, en ZIJN geur extra goed aan zijn pootjes blijft zitten. Geur van speeksel is voor katten erg belangrijk en zie je ook als katten (na eerst andere signalen) elkaar willen leren kennen. Als hij later verder huis/omgeving gaat verkennen, blijft zijn geur overal achter en zal hij het huis veel sneller als zijn eigen, vertrouwde plek gaan accepteren. Bovendien heeft het nog een voordeel deze truc :) De zooltjes van elke kat kan je zien als soort printplaatje of harde schijf van de PC. Zeer gevoelig ook voor herinneren van alle eerdere sporen.. Door bv boter behandeling en als je kat later ook naar buiten kan, zal hij via zijn zooltjes ahw 'geheugen gewist' hebben zoals in de PC dit via format-c ook kan :) De kans dat hij dan oude huis zal zoeken of hervinden is dan gelijk al stukken kleiner! ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100