Wat is het probleem van naakt zijn?

We worden allemaal naakt geboren. Desondanks vinden veel mensen naakt zijn eng en is het (correct me if I'm wrong) bij wet verboden om in je blote kont over straat te wandelen. Waar komt dat vandaan? Zit er een gedachte achter, of is er ooit iemand mee begonnen en is dat na een tijdje door iedereen overgenomen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je wilt niet dat lelijke mensen bloot over straat gaan lopen. En omdat je niet mag discrimineren geldt deze regel helaas ook voor mooie mensen.

Waar laat je je handen? Ze hebben je geleerd om er krankjorum over te doen... Wat zit erachter? a multimillion dollar industry... Adam was ermee begonnen... (Of Eva, in de ogen van Adam)

Ja, het is zo ongemakkelijk he. Ik denk dat we gewoon gewend zijn om altijd kleding te dragen en onze 'intieme plekken' te bedekken. Vanaf jongs af aan word dat er al ingewreven dat dat niet kan, en daarom leren we het juist aan.

Waarom rust er een taboe op naaktheid en sex? Cultureel bepaald. De Grieken en Romeimen schijnen in dit opzicht veel minder preuts als ons te zijn geweest. De joods-christelijke religie was veel preutser en verbond goed en kwaad met sex en naaktheid. Sex was goed als het gebeurde voor de voortplanting en sex was vooral iets tussen man en vrouw binnen het echtelijke verbond. Sex was des duivels als die alleen het plezier diende of als het sex betrof buiten het huwelijk. Mijn probleem met naaktheid is de temperatuur. Het is meestal te koud om in Nederland in je blote reet te lopen. Jammer.

De mens heeft zijn vacht verloren omdat dat seksueel aantrekkelijk was. De slimsten zagen er niet het aantrekkelijkst uit en zijn kleding gaan dragen om er beter uit te zien en daar de elite altijd door de massa wordt gevolgd dragen wij nu allemaal kleren.

Een probleem? Als je een tijdje in een sauna bent weet je niet beter en is het heel gewoon. Door het verschil met de aangeklede wereld wordt naakt een probleem en eng.

Is dat klimatisch, sociaal, hygiënisch, praktisch ('Lieve deugd, ik zit met mijn piemel tussen de autodeur') wel zo aantrekkelijk? Een kleedje om je naakte lichaam lijkt me gewoon automatisch het eerste waar je aan denkt, ter bescherming alleen al. Al die winkelhaken die ik anders bij het naaktlopen in mijn lichaam krijg in plaats van nu in mijn kleren....

Stel deze vraag aan een bosjesman ergens ver weg in de rimboe van Tanzania, en je krijgt een heel ander antwoord. Ik denk persoonlijk dat naaktheid hier vooral wordt geassocieerd met seks. Seks is voor veel mensen privé en wat privé is bedek (bescherm) je. Dat in combinatie met het praktische aspect en wellicht hygiëne.

men schaamt zich er voor. dat is je niet geleerd ik ken iemand die gaat vast niet met me mee naar de sauna xxx zegt dan kijken ze naar je raar heel raar maar als je vraagt wil je blood de straat op morgen nee dankje

hangt van opvoeding af... daar komt natuurlijk cultuur en omgeving etc gigantisch bij kijken... in noorwegen gaan hele families naar de sauna en idd de romeinen en grieken hadden daar ook helemaal geen moeite mee... gezellige toiletten ook! :) in zuid amerika (in de warme gedeeltes) laat men ook makkelijker huid zien... en wij hier... in dat preutse en angstvallige (christelijke) koude gedeelte van europa... tja... ik denk dat die preutsheid nu ook door heel veel onzekerheid wordt gevoed... mannen die zichzelf niet kunnen inhouden en gek gaan doen bij het zien van meiden in een korte rok en bang zijn dat andere mannen net zo naar hun vrouw en dochters kijken zoals hij doet naar de vrouwen en dochters van andere mannen... educatie zal er ook wel bij komen kijken... maar vooral: opvoeding... en daar komt natuurlijk cultuur en omgeving etc gigantisch bij kijken...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100