Heb je spijt van bepaalde dingen die je in je verleden hebt gedaan? En hoe ga je daar mee om?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als ik terugkijk op mijn verleden zijn er zeker dingen die ik anders zou aanpakken als ik het over mocht doen. Maar ja, dat is achteraf hé, je veranderd er niets meer aan. Ik moet bij dit soort vragen altijd denken aan een spreuk: 'Je kunt beter spijt hebben van de dingen die je wel gedaan hebt, dan spijt van de dingen die je niet gedaan hebt'. Ik vind hem wel toepasselijk. En hoe ga je om met spijt? Tsja, proberen het los te laten denk ik, zoals ik al schreef, veranderen kun je het niet meer, herstellen wel.

Ja, maar alleen de dingen die ik in het verleden heb gedaan. Daar probeer ik niet aan te denken, maar dat lukt niet zo goed met dit soort vragen.

Een soortgelijke vraag is gisteren al door Naatje gesteld, zie: http://www.goeievraag.nl/vraag/meeste-spijt-leven.8864 Misschien moet je daar even kijken voor alle antwoorden.

Als ik kijk naar de dingen waar ik persoonlijk spijt van heb, valt daar niet heel veel maar aan te doen, maar hebben deze dingen ook niet in dermate een slechte invloed gehad op het persoon wat ik nu ben, maar kan ik zeggen dat ik er sterker, wijzer en minder naief door geworden ben.

Nee, geen spijt van bepaalde dingen die ik heb gedaan, maar wel heel veel spijt van dingen die ik NIET heb gedaan.