Wat zit er allemaal voor informatie in een streepjescode ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De streepjescode die je het meest tegenkomt is de standaard EAN-code bestaande uit 13 cijfers. EAN staat voor European Article Numbering. De eerste twee cijfers verwijzen naar het land waar de code is uitgegeven. Dit is echter niet noodzakelijk het land van productie. De volgende vijf verwijzen naar het bedrijf van het product. De vijf daarna zijn het artikelnummer dat het bedrijf zelf bepaalt. Tot slot heb je nog een controlecijfer. Toegevoegd na 6 minuten: Zie 2e bronvermelding voor uitleg over de streepjes.

Bronnen:
http://home.versatel.nl/rcgdam/computers/s...
http://www.consumentenblog.com/2005/04/18/...

Onder andere land van herkomst en producent. Toegevoegd na 3 minuten: Er zijn overigens heel veel vormen van streepjescodes. Er zijn diverse 'lettertypes' in de streepjescodes waarmee je cijfers en letters in streepjes kan vertalen.

Ik kan een voorbeeld geven van de streepjescode van een boek: dat is het 13-cijferige isbn vertaald in die streepjes. Bijvoorbeeld: 9789001547028 978: productgroep boeken 90: Nederlands 01: Uitgeverij Noordhoff 54702: titel Leren Communiceren druk 5 8: controlecijfer Maar niet iedere streepjescode is op die manier opgebouwd. Het kan net zo goed een nummer zijn om binnen één bedrijf een bepaald artikel te identificeren, waarbij alleen van belang is dat het (binnen dat ene bedrijf) een uniek nummer is, dus dat de zwitserse kaas een ander nummer heeft dan de oordopjes.

in de streepjescode zelf zit niks maar het is maar net wat ze in de computer programmeren die het de code scant ze kunnen bijv in die computer aangeven dat code 1563845369574 4.99 euro kost dus in de code zelf zit niks

producktnummer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100