Heb het zuur hoe kom ik er vanaf ?

ik heb een hele zure smaak in me keel/buik.

de hele dag al, ook beetje misselijk..

Weet jij het antwoord?

/2500

Drink een beetje cola. Kleine slokjes nemen. Heb je te vet gegeten misschien?

Tabletten slikken tegen maagzuur, verkrijgbaar bij de drogist of apotheek

Neem een paar hapjes vanillevla, dat neutraliseert het maagzuur en legt een beschermend laagje in je maag..

Rennies helpen daartegen. Als je dat niet hebt kan een pepermuntje helpen, of een paar kleine slokjes melk. Als je bed bij het rugeind wat hoger kan, doe dat dan vanacht, dit kan ook helpen. Zuur ontstaat door te veel of te vet eten. Ook alcohol kan het zuur veroorzaken. Probeer deze dingen te beperken. Mocht het zuur toch blijven ga even naar de huisarts. Die kan eventueel een andere tablet voorschrijven die je dagelijks in moet nemen (bv Omeprazol)

Natrium bi carbonaat, ofwel bakpoeder, ofwel zuiveringszout. De reactie is als volgt : NaHCO3 + HCl -> NaCl + H2O + CO2 Zout + zoutzuur -> Keukenzout + water + koolzuurgas Het bakpoeder zet je maagzuur om in keukenzout, water en koolzuurgas. Het werkt 100% zeker.

lepeltje suiker

gewoon Rennie slikken : is niks anders dan kalk met suiker.

glaasje melk op calichenhout knabbelen maagzout (bicarbonaat) coca cola zou ook helpen

Gaviscon. Zit in een flesje en wordt verkocht bij de drogist. Helpt mij heel goed.

Ik mis de meest voor de hand liggende en goedkoopste oplossing: drink bij brandend maagzuur twee glazen water. De meeste mensen drinken te weinig. Grote kans dat je geen last meer van dat maagzuur hebt als je één à twee liter water extra per dag drinkt. Misschien staat het je eerst even tegen vanwege de misselijkheid maar daar moet je gewoon doorheen. Toegevoegd na 9 minuten: AA drink is pure suikerstroop en bevordert sterk de aanmaak van maagzuur. Dat spul is bedoeld voor topsporters die een energiestoot nodig hebben, niet voor scholieren. Bovendien droogt veel suiker het lichaam uit, waardoor gezondheidsproblemen verergeren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100