hoe kunnen er drugs verkocht woden, als het illegaal is om het te maken

Weet jij het antwoord?

/2500

Simpel je geeft een paar munten (of waarschijnlijker briefjes) aan de dealer/coffeeshophouder en die geeft je daar je drug naar keuze terug.

"hoe kunnen er drugs verkocht woden, als het illegaal is om het te maken"; dit is je vraag. Wel, dit komt omdat drugs illegaal worden gemaakt/gekweekt met als gevolg dat deze (illegaal) worden verkocht. Niet meer en niet minder!

Ik stelde deze vraag ook ooit aan mijn vader. Deze gaf aan dat het "gedoogd" is. Dit betekent: Oogluikend toelaten wat eigenlijk onwettig is. Dus eigenlijk is het illegaal.

omdat er een onzettende inconstantie in onze wet zit, zo simpel is het. ongeveer de hele wereld verklaard ons ook halfzacht en niet recht door zee hierom. ik wil geen pleidooi houden om het te verbieden of te legaliseren maar wel om een kant te kiezen.

Tot en met 5 planten maken (kweken) is legaal. Maar jah sommige mensen kweken gewoon wat meer. En als ze niet opgepakt worden. Dan hebben ze geluk...

Juist door de illegaliteit wordt het schaars, en dat werkt prijsopdrijvend. Mensen die drugs willen gebruiken vinden toch wel iemand die het wil verkopen. Het feitelijke maken van drugs is niet zo moeilijk. Met wat papaverbollen, cocabladeren en chamicalien kun je allerhande narcotica en pepmiddelen maken. Dat gebeurt ook op grote schaal, vaak in gebieden die te groot zijn om te controleren. Denk aan de Taliban die papavervelden in Afganistan exploiteert of de FARC die stukken oerwoud in Colombia omtovert tot cocaelden. Ja, en Nederland waar met regelmaat weer eens een XTC-labje wordt ontdekt. Vervolgens is het een kwestie van smokkelen en op straat verkopen. De mensen die het telen, smokkelen, verkopen of gebruiken zijn niet meer dan pionnetjes op het schaakbord. Degenen die het spel spelen blijven negen van de tien keer buiten schot.

Bronnen:
http://www.unodc.org/

Simpel: dat iets illegaal is betekent niet dat het daarom niet gebeurt. Men maakt dus stiekem toch drugs en verkoopt het stiekem toch.

Zolang er vraag naar een product is, of het nu illegaal is of niet, zal het verkocht worden omdat er simpelweg vraag naar is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100