Is god een vrouw of man?

Vaak praten mensen over god alsof hij een man is. maar waarom kan hij niet een vrouw zijn? zover ik weet heeft niemand hem / haar ooit gezien.. misschien ziet hij/ zij er wel niet eens menselijk uit.. toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een god is een man en een godin is een vrouw.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_god...

Volgens mij was een man, want hij heeft Adam toch uit zijn evenbeeld geschapen? En Adam was een man dus...

Ik geloof niet in sprookjes, maar in het Johannes' evangelie hoofdstuk 14 zei Hij: "Wie Mij heeft gezien, heeft de Vader gezien. Nou, wat zou dat nou zijn?

God is niemand, dus geen vrouw en geen man...

God is zowel man als vrouw. Het mannelijke en het vrouwelijke zie je terug in de natuur.

God is hét, God is onzijdig

Je vraag is in die zin een "non-vraag" omdat God datgene is wat je er in projecteert, dus zegt het altijd meer van jezelf dan van datgene wat ook wel "de onzegbare" wordt genoemd. En in dat verband is het net zo legitiem te stellen dat God "een homofiele negerin" is. Maar waarom willen onderscheiden? Het komt voort uit je eigen menselijke beperktheid. Voor mij is God èn man èn vrouw als dat onderscheid zo nodig moet. Is God alles en in die zin het spiegelbeeld van jezelf. Wat betekent blijven zoeken en blijven ontwikkelen. En elke keer als je denkt dat je 'verder komt' is het weer een beloning.

Bronnen:
44 jaar godsdienst

Is de yeti een man of een vrouw? Is het monster van Loch Ness een man of een vrouw? Is het vliegende spaghettimonster een man of een vrouw? Allemaal belangrijke vragen die schreeuwen om een antwoord.

Bij mij is het zo dat god niks is, simpelweg omdat het niet bestaat.

Ik denk een man. Want voor mij is God een jongens naam.

Hij/zij manifesteert zich in elke man en elke vrouw Onthoud dat goed als je met je medemens omgaat, dat je in hem/haar ook te maken hebt met Hem/Haar.

when God created men, She was only joking.

misschien is god wel een onbekend dier, met 5 poten(zoals op de aldimelkpakken HAHAHA) en even groot als de efeltoren... Ik denk dat god net zoiets is als je ziel, het is niet iets, maar toch weer iets, je ziet het niet maar is er wel.

ik denk dat god een soort denkbeeld is.. dus je mag hem/haar /niks/ dier... hoe je maar wil vormen ..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100