Waarom gooien Amerikaanse B-52 bommenwerpers bommen op Vlieland?

Ze vliegen 8000 km, droppen een stuk of wat oefenbommen (6 stuks) op vliehors,vliegen vervolgens 8000 km terug naar de 'US of A'.
Je zou toch denken dat ze wel wat oefendoelen dichterbij kunnen vinden.

Heb het nog even nagezocht: 'De vliegtuigen zijn opgestegen vanaf de basis Barksdale in de staat Louisiana'

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat doen ze puur om te oefenen voor het bombarderen van doelen op lange afstand. Een B-52 is een intercontinentale langeafstands bommenwerper. De V.S voert deze oefenvluchten uit, omdat de afstand van Louisiana naar Vlieland aardig dicht in de buurt komt van de afstand van Louisiana naar het midden oosten.

Ik denk dat ze wat dichterbij opstijgen, waarschijnlijk op een basis in Duitsland. Toen ze 10 jaar geleden dagelijks op Kosovo vlogen, begonnen ze hun vluchten doorgaans in Italie. Als de vliegtuigen daar vertrokken, werd via telefoon en internet door burgers uit de omgeving naar Servië geseind dat "ze" er weer aankwamen. Niet dat ze daar wisten waar ze precies naar toe gingen natuurlijk.

Om een potentiele vijand te laten zien dat ze nergens veilig zijn.

Even een totaal ander onderwerp: toch wel cool dat nederland het toelaat dat amerika hier ff langs vliegt om een paar oefenbommen te droppen. Toch een gekke situatie. Moet je niet aan denken dat de Russen dat doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100