Mag of kan je in Nederland zonder kist begraven worden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er mag ook een ander omhulsel gebruikt worden, bijvoorbeeld een lijkwade, mits deze vervaardigd is van vergankelijk materiaal. Een lijk geheel zichtbaar, zonder enig omhulsel, begraven of cremeren mag niet. Kiest u voor een ander omhulsel dan een kist dan is het belangrijk vooraf bij het crematorium of de begraafplaats te informeren of dit mogelijk is, want er zijn begraafplaatsen en crematoria die het weigeren, bijvoorbeeld vanwege hygiënische redenen, of omdat ze het te confronterend vinden voor de eigen medewerkers.

Bronnen:
http://www.uitvaart.nl/index.php?s_page_id=202

Ja dat mag. Je wordt dan in een soort van lijkwade (van speciale milieuvriendelijke stof) begraven. Zo zonder iets de grond in mag niet.

Je kunt in een verpakking van riet,of in een lijkwade begraven worden. Je moet wel helemaal bedekt zijn.

Ik heb dat wel eens op televisie gezien. Een vrouw die zich haar hele leven niet heeft laten kisten, en dat ook na haar dood absoluut niet wilde. En zij werd in een soort doek gewikkeld.. Dus ja, het kan:)

Ja dat kan zeker en is wettelijk toegestaan. Wel moet de overledene aan een aantal eisen voldoen die zijn opgenomen in het lijkomhulselbesluit. Hier staan alle regels om zonder kist begraven te worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100