Hoe kan het dat er op internet wel staat hoe je bommen moet maken, maar het coca-cola recept nog altijd een geheim is ?

Ik snapt dit niet. Dit is toch belachelijk of ben ik nou gek

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het gaat er om hoe toegankelijk de betreffende informatie is. Zoals je zelf zegt kun je de info om een bom te maken op internet vinden omdat de recepturen algemeen bekend zijn. De receptuur van coca cola ligt bij de betreffende firma achter dikke kluisdeuren, ondanks dat het patent al verlopen is. Dat is niet belachelijk en je hoeft er ook niet gek voor te zijn.

Ja... ach... Het recept van Cola is gewoon erg goed geheim gebleven terwijl iedereen die een beetje oplet bij Scheikunde wel iets kan laten ontploffen.

Je ziet één ding over het hoofd: Coca Cola is een bedrijf, een merk - dus handel. Dan is het recept heilig, en bovendien is het geheimzinnige dat erom op deze manier omheen hangt ook goed voor het merk, want zo heilig en geheim als het recept is, er zijn tòch meerdere varianten cola... Een fabrikant van een bepaald wapen zal misschien ook niet precies uitleggen hoe het gemaakt wordt. Iets dat kan exploderen is op vele verschillende manieren te maken, en er zijn altijd mensen die willen experimenteren en types die die 'recepten' op het internet zetten.

Omdat een bom maken echt super makkelijk is. Elk simpele ziel kan het, dus waarom dan ook nog niet eens extra op internet zetten. Coca Cola daarentegen is een hele moeilijke smaak om te creëren. Om zeg maar exact die smaak te krijgen. Daar komt bij dat je met die simpele bommen niet zo veel geld in een jaar kan verdienen als Coca Cola doet in 1 dag ;)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100