Als men dreigt uit huis gezet en dakloos te worden zonder werk, geld en andere overnachtingen, waar kunt men dan terecht voor hulp?

Weet jij het antwoord?

/2500

Crisisopvang

voor vrouwen en kinderen heb je een opvang dacht ik en anders leger des heils.

bij het leger des heils of andere dakloze instanties

Informeren bij de gemeente, crisisopvang of het Leger des Heils.

Bij de sociale dienst in de eigen woonplaats.

In elke gemeente is wel een crisisopvang. Maar het staat meestal niet onder de naam crisisopvang in het telefoonboek. Als je het maatschappelijk werk belt, kom je er wel achter. Crisisopvang is voor de eerste opvang bed, brood. dak. Maar er zijn ook wachtlijsten, zodat je soms alleen overdag opgevangen kan worden. En van nachtopvang naar nachtopvang gestuurd kan worden. Voor de financien moet je naar de Sociale Dienst. Om een uitkering te verwerven heb je(o.a.) een vast adres nodig. De crisisopvangen kan je daar meestal ook mee helpen, dwz een postadres. Als je een uitkering krijgt word je onmiddellijk in een reintegratieproject geplaatst, om zo snel mogelijk aan het werk te gaan.

Je kunt terecht bij het Mov (daar kun je tegen n klein bedrag slapen,douchen,warm eten,en je kleding wassen) let op je mag alleen van 18.00 uur tot de volgende dag 00.07 uur aanwezig zijn. Bij de gemeente(sociale dienst) kun je n zgn "dakloze uitkering" aanvragen,deze is iets meer dan 500 euro,je bent dan wel al automatisch voor huisarts,tandarts etc verzekerd . Sterkte als t jou zelf betreft! Toegevoegd na 10 minuten: 00.07 uur is natuurlijk 07.00uur

Los van de concrete tips hierboven: vraag hulp via maatschappelijk werk. Die mensen kunnen je begeleiden in deze situatie en hebben veel ervaring en contacten.

toevoeging op bovenstaande: onder de 23 jaar is er speciale crisisopvang en nachtopvang. Hoef je nog niet naar leger des heils.

Naast al deze tips is er nog Stichting MEE. Die lui denken letter met je mee, ipv tegen. Vooral voor mensen met één of andere beperking. Ook ziekte. Toegevoegd na 19 seconden: *letter = letterlijk Toegevoegd na 51 seconden: http://www.mee.nl/nederland/

De 1e vraag die bij mij opkomt is als u tenminste de hoofdbewoner van het huis bent, of u een regeling kunt treffen met de verhuurder. (geen onderverhuur) Als men zonder werk komt is er meestal een uitkeringsvorm die om de hoek komt kijken. En in veel gevallen is er een noodfonds of e.e.a. subsidievorm. Na 3 maanden huurachterstand kan men een huurder uit de woning laten zetten. Bij onderverhuur kent men geen pardon. De reservewoningen die elke gemeente vrijhoudt zijn voor calamiteiten als brand, instortingsgevaar of gaslekkage of gezondheidsgevaar. (neerslag van asbest) De sociale dienst is de 1e aangewezen instantie waar u zich tot kunt wenden. Daarbuiten heeft men nog sociaal raadslieden die u ook m.b.t. de financien op weg kunnen helpen. Zij kunnen alle benodigde instanties aanschrijven voor bemiddeling , kwijtschelding of voorzieningen. Ten laatste kunt u zich laten informeren bij Het Leger Des Heils voor voeding of overnachtingen. Ook is er dak en thuislozenopvang. En als laatste indien er stelselmatige mishandeling in het spel is door bv uw partner dan kan men terecht bij een Blijf van mijn lijfhuis. (wachtlijsten) Wacht niet op het laatste nippertje anders heeft u alleen de sterrenhemel als deken. Wij zijn wel benieuwd hoe het opgelost is indien dit geen fictieve vraag was. Succes.

De meeste redden het met hulp van familie en vrienden om weer boven Jan te worden.

Leger des heils. (Zie bron)

Bronnen:
http://www.legerdesheils.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100