Word jij wel eens afgekraakt op GV?

Merk ik hier ook wel veel op GV, bijvoorbeeld van: 'ow wat stel je toch een domme vraag'. Of gewoon andere afkrakende dingen. voor de een kan het niks schelen maar voor de ander kan het hard aankomen ;). Vooral bij onzekere mensen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb wel eens een reactie gehad in de trant van "jij bent wel heel dom". Daar heb ik dan weer heel slim op gereageerd, maar dat is wellicht niet helemaal aangekomen ;-) Nix van aantrekken horen!

Nee, ben vandaag lid geworden.

Ik heb het totnogtoe niet zelf ondervonden hier. Ik vind wel dat als dit idd gebeurt de "afkraker" aftrek van punten mag krijgen. Alhoewel de "afkraker" natuurlijk zelf al een gebrek aan intellect tentoon stelt en derhalve zijn afkrakende reactie niet serieus zal worden genomen door de andere gv'ers.

Nee nog niet maar het boeit me ook niet. Ieder zijn mening.

Het interesseerd me niet echt wat andere van en over mij denken... Dus dat afkraken zal mij niet eens opvallen. Als het al gebeurd...

ik heb wel eens een akkefietje gehad met iemand... de optie 'meld misbruik' is daar goed voor... sindsdien is die persoon echt wel socialer in de omgang...

haha ik zou het wel leuk vinden als iemand mij afkraakt.... Toegevoegd op 29-04-2009 17:52:49 @vragensteller, Bij wijze van experiment heb ik mezelf opengesteld voor "afkraak acties". En zie het resultaat, 2 maal thumbs down en wat reacties. Persoonlijk vind ik dit geen reden om je onzeker te voelen, er zijn sites waar het er veel erger aan toe gaat. Waar ook op basis van vooroordelen en beperkingen mensen die reageren genadeloos de mond wordt gesnoerd. Anderzijds kun je altijd nog terug "kraken". Zie de reacties op de reactie van onze neerlandicus "Chaoticteddy". En je kan er natuurlijk ook altijd om lachen.

Sommige vragen zijn, vind ik persoonlijk, ook gewoon een beetje vervelend. Mijn persoonlijke oplossing is dan om daar gewoon niet op in te gaan. Want domme mensen mogen ook best vragen stellen, worden ze slim van.. :)

Regelmatig, but who cares. De reactie van James vind ik trouwens wel erg zielig. James, als je je nu afgekraakt voelt, ga rustig je gang hoor.

Nee, eigenlijk nog niet echt. En ja.. ieder heeft recht op zijn/haar eigen mening en als die persoon meent zijn mening op die manier te moeten overbrengen... ja, dan zegt dat meer over die persoon dan over diegene die hij probeert af te zeiken.

Tja het gebeurd. vooral als anderen menen dat je antwoord niet goed zou zijn of als hun humorklier is opgedroogd. Niet teveel van aantrekken.

Nee, niet dat ik weet. Er zullen ongetwijfeld mensen oneens met me zijn en dat uitspreken. Maar discussie moet mogelijk zijn. Daarnaast probeer ik altijd eerst zelf nadenken of en vraag of antwoord zinvol is. Als ik een vraag of antwoord zo overduidelijk is, waarom hem dan nog hier neerzetten. Een voorbeeld;'Mag ik met drank op achter het stuur?' Natuurlijk kan je dat vragen, maar je kan verwachten dat mensen het een domme vraag vinden.

Op 900 keren vier maal. Eens omdat mijnstelling dat kinderen van twaalf beter spelen dat klussen klaren voor geld . Dat strookte helemaal niet met wat ik echt dacht. Wij zijn al al materialistisch genoeg.Merendeels gaat het hier beschaafd en hoffeliijk aan toe. In het prille begin zelfs met schroom tov elkaar.

Tuulk doen ze dat, kwestie van delen en ontvangen. Mag wel pittig zijn vind ik hoor. Toegevoegd op 30-04-2009 01:10:49 liever negatief over me dan onverschillig, onverschilligheid is wel het ergste.

Beste Jessie, Sommige mensen hebben nu eenmaal gebrek aan goede argumenten en vinden het dan makkelijker om het op 'de man' te spelen. Dit wordt ook wel een drogreden 'Ad Hominem' genoemd, men speelt dan op 'de man' en niet op het argument of de discussie. In discussies die geleid worden door een voorzitter of in de academische wereld, wordt dit niet toegestaan. Maar ja daar heb je hier op GV natuurlijk niets aan :) Wat ik kan bedenken wat je kan doen en wat zou kunnen helpen zijn wellicht 1 van de volgende tips: 1. Het afkraken je niet persoonlijk aantrekken en inderdaad zien als een zwakte van de persoon die je afkraakt. 2. Andere antwoorden bekijken die de persoon in kwestie heeft gegeven. Je zal zien dat er een patroon in zit en dat die persoon wel vaker drogredenen aangrijpt in zijn argumentatie. Ad hominem, maar ook Ad Verecundiam, Ad Populum en bijv. Bewijs per intimidatie. (Zie wikipedia link) 3. Als je verder steun zoekt: gewoon iemand een persoonlijke mailtje sturen die je hier op GV wel slimme dingen vind zeggen en vragen hoe zo iemand daar nu mee omgaat. 4. Als je de confrontie niet te eng vind: Iemand gewoon aanspreken op de drogreden "Graag argumenten en geen persoonlijke aanval aub!" 5. Als je het te gortig vindt worden dit inderdaad melden aan de mods als misbruik of in een mailtje naar een mod. Zet hem op! Yason

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Drogreden

Ik reageer wel eens cynisch op vragen of opmerkingen van anderen. Maar dat is alleen als mensen mij terecht proberen te wijzen of als de vragen echt heel dom zijn. Bijvoorbeeld als er een vraag wordt gesteld over spelfouten, waarbij "spelfouten" verkeerd gespeld staat. En zo kan ik er nog wel een paar noemen. Verder vind ik sarcasme een leuke vorm van humor, die ik ook wel vaak toepas en die door sommige mensen niet goed wordt opgepikt. Maar goed, ik huil ook niet als er over mij opmerkingen worden gemaakt. En verder vind ik dat op een site zoals dit vrijheid van meningsuiting belangrijk is. En discussie is niet erg, als de meningen maar onderbouwd zijn.

Nee, ik ben nog niet afgekraakt en ik doe het ook bij anderen niet. Ik wil koste wat kost voorkomen dat we hier in een sfeertje terecht komen die je op steeds meer weblogs tegenkomt. (Waar ik overigens steeds minder kom sinds het aantreden van GV ;-) ) Je vraag roept bij mij ineens een nieuwe vraag op, die ik later zal stellen. Goeie vraag, +1.

Pff ik zal je vertellen... ik twijfel altijd eerst 3 keer voordat ik definitief antwoord geef. Ten eerste ben ik bang dat ik spelfouten maak, want dat is dodelijk ;) Ten tweede, als ik mijn mening geef en geen op feiten gebaseerde antwoord, dan word je ongenadig in de grond gestampt! Ten derde, goed checken of antwoord al niet eerder is gegeven, dat scheelt weer in de thumps down... Jaja... het is wat GV.nl :D Maarre het went ;) je krijgt vanzelf een dikkere huid! Ik zeg nu heel dapper... bedankt voor je reactie ofzo en probeer het te zien als een "positief" iets en het de volgende keer OF anders te doen OF gewoon te negeren! Ben zeer benieuwd wat er nu op me af komt **bibber** OH voordat iemand het verzint.... NEE, niet altijd is het negatief bedoeld weet IK :)

Ja, ik ben wel eens afgekraakt: Suniram en ik hadden bij de vraag of een vlieg in een rijdende bus dezelfde snelheid moet hebben als de bus: http://www.goeievraag.nl/vraag/vlieg-autobus-mee-reist-hard.5778 een meningsverschil over het juiste antwoord. Hij vond dat, als ik niet over de juiste voorkennis beschikte, ik beter ook maar geen antwoord kon geven op de vraag. Dat vond ik niet erg aardig om te horen. Zie mijn reacties en zijn reacties op zijn antwoord op die vraag en mijn en zijn reacties op mijn antwoord op die vraag.

Bronnen:
http://www.goeievraag.nl/vraag/vlieg-autob...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100