Wat is wijsheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

een combinatie van kennis en ervaring.

Kennis die is opgedaan door inzicht en ervaring, en in de praktijk is getoetst en toegepast. Die kun je niet uit boekjes leren, maar bouwt zich op in de loop van je leven. Vandaar : wijsheid komt met de jaren.

Als de wijn is in de kan, is de wijsheid in de man (lees mens)........grapje. Wijsheid is als je de juiste beslissingen neemt. Dan heb je alle aspecten, gebaseerd op kennis en ervaring, beschouwd

Wijsheid is een innerlijke bron die door de jaren heen word aangevuld door levenservaringen, je ontdekt een innerlijke bron van kracht en "weten". Het word ook wel je Hogere Zelf genoemd. Dat deel van je dat overzicht heeft en als een observator kan kijken naar alles wat zich aandient.

De balans van een helder verstand, gecombineerd met een gezond gevoel. Als daar ook nog een aanzienlijke hoeveelheid levenservaring bij komt en een redelijke portie relativerings- en inlevingsvermogen evenals (geduldige) besluitvaardigheid, heb je de belangrijkste ingrediȇnten wel gehad.

wikipedia: Wijsheid of levenswijsheid is de kunst om in alle levensomstandigheden juist te oordelen en te handelen. --- Wijsheid verkrijg je door levenservaring, studie en innerlijke stemmetjes, gedachten en weten.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Wijsheid

Wijsheid is m.i. de correcte en volledige interpretatie van een situatie op basis van ervaring & kennis.

Deze vraag enkel als vraag te gebruiken i.p.v. te zoeken naar een antwoord

Ha, die Bodrunlover; Wijsheid is (nieuwe) bronnen aanboren, putten uit andersmans kennis en ervaring, gebruik maken van de middelen die je worden geboden, niet het wiel opnieuw proberen uit te vinden en vooral ook vragen te stellen als die ter zake doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100