wat is retweet

twitter

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is het zelf twitteren van dingen die je bij anderen in de tweets gevonden hebt. Het herpubliceren van andermans materiaal, zogezegd Toegevoegd na 46 seconden: [quote = http://www.wat-betekent.nl/wat-betekent-retweet/] Binnen twitter doe je dit door RT of retweet te doen. Als de Twitter gebruiker watbetekent dus zegt: Je moet echt eens naar www.watbetekent.eu gaan En dat retweet je, dan zeg je RT @watbetekent Je moet echt eens naar www.watbetekent.eu gaan of retweet @watbetekent Je moet echt eens naar www.watbetekent.eu gaan [/quote]

Retweet (RT) is een term die gebruikt wordt op Twitter. Je kan het vergelijken met een forwarden van een e-mail. Met een retweet ‘forward’ je een bericht van iemand anders naar je eigen netwerk van Twitter followers.

Retweeten is niets anders als het kopiëren van iemand's geplaatste tweet. Dus stel een bekende cabaretier heeft op twitter een hele goeie grap gemaakt op twitter. Dan kan jij deze tweet retweeten, dan komt die grap ook op jou twitter account onder de naam van die cabaretier. Dan heb jij deze tweet gekopiëerd naar jou eigen tweet account.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100