Wat is de oorsprong van het antisemitisme? De moord op Christus?

Xenophobie is wijdverspreid, maar de haat tegen joden is wel een zeer opmerkelijk fenomeen

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is veel hierover te zeggen, maar gemakshalve verwijs ik naar 2 sites: Toegevoegd op 25-04-2009 17:47:15 en www. verzet.org/content/view/848/69/

Bronnen:
www.brabosh.com/2009/04/14/oorsprong-van-j...

Ja, een zeer hardnekkig fenomeen. De 'moord op Christus' is wel van invloed, maar er met de haren bijgesleept. De joden hebben altijd gesloten gemeenschappen gevormd. Door hygienewetten (handen wassen voor het eten, geen varkensvlees, etc) bleven zij vaak gespaard voor ziekten die de omgeving wel kreeg. Dat wekte woede op. Tot ca. 1800 mocht je alleen een beroep uitoefenen binnen de Gilden. Joden waren daarbij uitgesloten, waardoor ze gedwongen werden de (monetaire) handel te gaan, en daar word je ook niet populair van.

Het antwoord is "ja". ( i.v.m. tere zielen die niet tegen de waarheid kunnen)

Dennis Prager heeft er artikelen en een boek over geschreven. Daarin vermeldt en analyseert hij de zes of zeven redenen. Ik kan helaas het artikel zo gauw niet vinden.

De haat tegen de joden is eigenlijk haat tegen God de joden zijn en blijven Gods volk, veel volken kunnen dit eigenlijk niet verdragen . De dood van Christus is hier niet de oorzaak van wel wordt dit door sommige gebruikt als reden. Zij hebben Christus wel verworpen als hun Koning maar die belofte staat nog altijd dat Hij eens Koning wordt van het Joodse volk (alle twaalf stammen) Dit is maar kort je kunt over dit onderwerp een boek schrijven.

Sommige passages in de bijbel zijn behoorlijk antisemitisch.

Jaloezie op hun succes in handel en geldzaken. Toegevoegd op 26-04-2009 20:13:37 Jezus was zelf een Jood die het Joodse geloof verkondigde.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100