Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe heet dit type slot?

Ik heb een opbergbox gekocht maar helaas is de sleutel vermist. Het slot is wel open maar we willen toch liever dat deze op slot kan. Daarom willen het vervangen. Geen idee waar te zoeken, want we weten niet hoe dit type slot heet.

Picture for question
een jaar geleden
in: Overig
1.4K
Amadea
een jaar geleden
Zie ik dat er E26 op staat? Dan hoef je de naam ervan niet eens te weten: https://www.lockit.nl/sleutel-bijmaken/#Nummer
Bordensteker
een jaar geleden
Zo’n slotje zelf wordt brievenbusslot of lockerslot genoemd. Maar dan zit die zwarte draaigreep er niet op.
Ik vermoed namelijk dat het met een nieuw slotje niet altijd lukt om die zwarte plastic ‘duim’draaigreep weer op het deurtje te bevestigen. Het kan dus zijn dat je dan echt altijd het sleuteltje nodig hebt om het deurtje open en dicht te doen.
Anders ben je misschien aangewezen op een klapslot, zoiets als dit
https://www.amazon.nl/Klapslot-serviceclap-gaskast-pro-styling-sleutelhanger/dp/B08BWWP9QH/ref=pd_lpo_1 Daarom hier een naam van een keten van fysieke winkels waar u ‘over de toonbank’ met uw vraag wellicht beter geholpen kunt worden: https://www.leys.nl/hang-en-sluitwerk/ .

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Hier heb ik nu alsnog zo’n slot met zo’n duim-draaiknop erop:
https://www.brievenbusdirect.nl/sloten-en-accessoires/10361-draaislot-met-2-sleutels-tbv-practo-garden-staande-brievenbussen-5414045372988.html

Bij hen heet het dus simpel een ‘draaislot’ (voor staande brievenbussen).
(Lees meer...)
een jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding