Waaruit bestaan je initialen?

Voor mij is het niet helemaal duidelijk of de eerste letters van de tussenvoegsels tussen de voor- en achternaam ook tot de initialen van iemands naam behoren. Kijk naar mijn naam als voorbeeld. Als je alleen de eerste letter van de voornaam en de eerste letter van de achternaam neemt dan zijn mijn initialen D.W., maar als je de eerste letters van de tussenvoegsels van mijn naam (van der) er bij doet dan krijg je D.V.D.W. Dus nu de vraag, welke van de twee is juist? En mocht de tweede optie juist zijn, type je dan de eerste letters van de tussenvoegsels met een hoofdletter of een kleine letter?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een initiaal is een voorletter. De eerste letter van elk van jouw voornamen. Zou je alleen Den heten, dan is jouw initiaal D. Zou jij drie voornamen hebben en bijvoorbeeld Den Four Real heten, dan zijn jouw initialen D.F.R.

Bestaan iemands initialen uit de eerste letters van zowel voor- als achternaam? Initialen van iemands naam zijn vaak lastig. En welke gebruik je bij een zakelijke brief of mail ? Van Dale zegt: het mag allebei Volgens Van Dale is de tweede betekenis van het woord initiaal: elk van de eerste letters van iemands verschillende namen. Dit gaat vaak over iemands voornaam en doopnaam of tweede naam. Voorbeeld: Johan Hendrik Peterus Smit heeft dan als initialen J.H.P. Het kan echter ook om meer letters gaan dan alleen de voorletter(s). Je kunt met initialen zowel alleen de voorletter(s) als de letters van de voor- en achternaam aangeven. Voorbeeld: Johan Hendrik Peterus Smit kan ook de initialen J.H.P.S. hebben. Het kan dus allebei. Gebruik initialen waar het netjes staat, vooral bij formele berichten en verslagen. Bij informele berichten is een voornaam gebruiken persoonlijker dan initialen. Verkort Bij het voorbeeld van Johan H.P. Smit zou je ook nog de initialen J.S. kunnen gebruiken. Dit staat iets minder netjes als je zijn voornamen weet, maar mocht deze persoon zelf hebben aangegeven deze initialen te gebruiken, dan kun je dat ook zeker in de toekomst doen.

Bronnen:
https://www.managementsupport.nl/7595/best...

Initiaal = eerste letter voornaam. Paraaf = eerste letter voornaam + achternaam. Een initiaal is een voorletter: de eerste letter van de voornaam. Initialen (meervoud) zijn voorletters: de eerste letters van de voornamen. In dit geval is de initiaal: D. Een paraaf is de eerste letter van voornaam plus achternaam. In dit geval: D.W. Een paraaf wordt altijd gezet onder officiele stukken, met name bij de notaris, als bewijs er kennis van te hebben genomen. Bron: Van Dale.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100