waarom worden zendpiraten gezien als zware criminelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Omdat alle illegale dingen zwaar bestraft woeden in nld. De 1e keer word alleen je apparatuur ingenomen. Daarna weer + boete. Pas de 3e keer voorkomen. Dus zo zwaar vind ik het nog niet. Iedereen moet voor zendtijd betalen. Piraten denken van niet.

Omdat iedereen netjes moet betalen voor "zendtijd" in de lucht. Aangezien jij zelf een zendpiraat bent heeft voor mij niet veel zin om hier diep op in te gaan. Toegevoegd na 1 minuut: Want waarschijnlijk weet je het risico's van het vak. :-)

Aangezien zendpiraten de luisteraars wegkapen bij zenders die wel alle benodigde vergunningen hebben. Het is dus ergens ook nog fraude. Een beroep uitoefenen zonder de benodigde verplichte papieren.

“Etherpiraten zorgen voor veel overlast in het noorden en oosten van ons land”, zegt Peter Spijkerman, directeur-hoofdinspecteur van Agentschap Telecom, “Met hun illegale uitzendingen verstoren ze het bereik van legale radiostations in Nederland, maar bijvoorbeeld ook in Duitsland. Ook het luchtverkeer ondervindt regelmatig hinder van de illegale uitzendingen. Hierdoor kunnen gevaarlijke situaties ontstaan. We willen zoveel mogelijk overtredingen voorkomen, maar als ze toch de fout in gaan, geven we de piraten lik op stuk.” Toegevoegd na 5 minuten: Radio, televisie, je mobiele telefoon; allemaal maken ze gebruik van radiogolven die zich verplaatsen binnen de ether. Er zijn tegenwoordig zóveel diensten die gebruik willen maken van de ether, dat die ruimte goed bewaakt moet worden.

Aan het bovenstaande kun je nog toevoegen dat artiesten die muziek maken betaald krijgen als hun muziek gedraaid wordt. Zendoiraten betalen hier niet voor en dus is dat diefstal.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100