Marketing/branding: Hoe zorg je ervoor dat een merk in het lange termijn geheugen van de mens terecht komt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er op blijven hameren, maand na maand na maand enz...

Herhaling, reclame en nog veel meer herhaling. Leuke opvallende spotjes maken en uitzenden of laten drukken Veel reclame maken en nog meer herhaling. Dan moet dat gaan lukken. De belangrijkste reclame is mond tot mond reclame waar het product of het merk word geprezen en door middel van een gesprek door gegeven aan iemand anders.

Meest simpele is herhaling en associaties. Zorg dat een inidvidue gelijk aan een bijpassend iets denk, een slogan of setting, dan kan hij geen verder oordeel meer geven en zal wederom een link naar het merk maken. Bv Denk Obama en het eerste wat je te binnenschiet is ongetwijfeld 'Yes, we can'. Dat dit presies 3 woorden zijn heeft ook een reden. Dit is het meest makkelijk te onthouden (in tegenstelling tot 1,2 of 4 woorden, net al Heerlijk helder heineken) en dus werkt aanstekelijk.

Duidelijke en vooral pakkende reclame. Van het soort waar mensen over praten in de trant van: "Heb je gisteravond ook die en die reclame gezien?" En inderdaad vaak herhalen, vooral op t.v.

Kijk eens naar bijvoorbeeld het biermerk Bavaria die doen het iedere keer, met als ultimate nu het voetbal, wereldwijd reclame wat mensen zich nog jaren heugen.

Herhalen is de kracht van adverteren..... En een goede pakkende slogan, met (soms) een leuk deuntje wil ook nog wel helpen

Gewoon hameren is niet genoeg vooral als het gaat om branding wat anders is dan marketing. Je moet het opbouwen en het hangt van je doelgroep af hoe je dat gaat aanpakken. Als het gaat om een trendy merk ga je het niet zo maar overal adverteren, je creëert eerst interesse bij de juiste trendsetters, je maakt het een exclusie product en je zorgt dat de juiste mensen daar mee lopen. Kijk naar de branding strategie van Apple voor al hun i producten.... Dus het antwoord is: Identificeer je doel groep Creëer de behoefte om te identificeren met je merk door PR en exclusief reclame (pak de trendsetters) Zodra de markt goed en warm is start een volle campagne Begin de PR campagne voor de volgende product zodat men weet dat je een echte merknaam heeft en geen eenmalig rage...

Je stuurt 30 leuke meiden in oranje sexy jurkjes naar het WK in Zuid-Afrika; dan komt het woord 'Bavaria' in je lange termijn geheugen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100