Wat moet je doen als een bedrijf niet reageert op mails en aangetekende brief.?

We hebben orde getekend voor een traprenovatie, alleen we kwamen er achter dat het ergens anders stukken goed koper was bij een andere bedrijf.

We hebben toen na 3 dagen een mail gestuurd om het te annuleren. Hierop hadden ze niet gereageerd. Toen nog 2 maal een mail gestuurd waarop ook niet gereageerd is.

Na 4 weken een aangetekende brief gestuurd dat ze als ze niet binnen week niet hebben gereageerd dat de annuleren afgehandeld en goed gekeurd is zonder consquenties.

Hierop hebben ze ook niet gereageerd.

Kan ik nu ervan uit gaan dat annulering afgehandeld is. Of kan het bedrijf nu nog aanspraak maken op evt. Kosten?

Het bedrijf zou ook tussen 2 a 3 weken contact op nemen voor een planning dat hebben ze ook niet gedaan. Nu al zn 6 weken geleden.

Weet jij het antwoord?

/2500

De eerste vraag zou moeten zijn: kan er wel geannuleerd worden. Door een opdracht te geven verbindt je je om de dienst af te nemen en daarvoor de overeengekomen prijs te betalen. Kijk dus na wat het bedrijf in de algemene voorwaarden heeft staan over annuleren en, als dit kan, de wijze waarop dat moet gebeuren. Uitgangsregel is (net als bij een winkel): koop is koop. . . Zie de bron voor wat meer informatie Als annuleren mogelijk is, kan de opdrachtnemer kosten in rekening brengen die hij al gemaakt heeft.

Toegevoegd op 23 februari 2020 16:17: tekst
Bronnen:
https://www.consuwijzer.nl/kan-ik-van-de-o...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100