Welke eend is dit ? Het is een koppel met opvallende blauwe snavel

zwemt voor het eerst hier in het kanaal heb hem nooit gezien een eend met blauwe snavel

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat zou wel eens een Dendermondse eend kunnen zijn. Uiterlijke kenmerken : De Dendermondse eend is een zeer grote, lange bootvormige eend zonder spoor van wammen en met een horizontale houding. De snavel is bij de beide geslachten opvallend blauw gekleurd. De ogen zijn donkerbruin en de poten zijn donker baluwgrijs met enkele blekere vlekken. Het gevederte is effen gekleurd en vertoont op de borst een grote witte borstvlek in de vorm van een afgeronde driehoek. De buitenste grote slagpennen zijn wit. Toegevoegd na 42 minuten: Bij verder zoeken nog een gevonden die er meer op lijkt, vooral als je de ogen vergelijkt: Een kruising tussen een witkop- en een tafeleend. Zie hieronder.

Dat is de Rosse stekelstaarteend Toegevoegd na 1 minuut: http://nl.wikipedia.org/wiki/Rosse_stekelstaart http://myducks.come2me.nl/139680/Huidige-collectie

Dit zou de Witborsteend kunnen zijn. Voor meer informatie: zie bron.

Bronnen:
http://www.szh.nl/index.php?id=294,0,0,1,0,0

Sinds 3 jaar 'wonen' er een aantal paartjes hier bij mij in de Randstad. Ze heten kuifeend (aythya fuligula). Hun streeknamen zijn : kamduiker, rouwbandje, toppertje, en in Friesland noemen ze hen túf-ein... Ze broeden in mei en juni, 7-13 lichtgroen-bruinachtige eieren, waar ze ca. 26 dagen op broeden. Tot voor kort een zeer zeldzaam voorkomende vogel, die sterk in aantal is toegenomen, oa. duingebied Den Haag-Wassenaar, op Texel, het Kennemerduin,de Zaanstreek en Friesland. Het broedgebied loopt van Ijsland over GrootBrittannië, vandaar oostwaards door Rusland tot in Siberië, ook in de Balkanlanden. Tot zo ver mijn boekje : Zien is kennen, Nol Binsbergen en mr. D. Mooij. Ik heb nog geen jonge 'pulletjes' gezien in de jaren dat ze in mijn sloot en op de Ringvaart wonen. Maar ze hebben een hele grappige manier van veren-poetsen - ze maken een soort zijwaardse koprol. En ze duiken veel. Ze zijn heel compact, en bijna de helft kleiner dan 'gewone' eenden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100