Kun je geschoten oorbellen uit doen na 3 weken?

Ik moet over 3 weken door een mri scan maar heb gisteren oorbellen laten schieten. In de mri scan mag je geen oorbellen in hebben kan het kwaad om ze 10 min uit te laten???

Weet jij het antwoord?

/2500

In principe niet. Alles kan, maar het is niet de bedoeling. Er is niet voor niets de regel : 6 weken je pas geschoten oorbellen niet uit je oren verwijderen. Te vroeg uit doen : het gaatje is nog niet genezen, terug erin zal pijn doen en kans op infectie. Kan het kwaad, ja lees de risico's hierboven. Moet je het toch doen, dan merk je wel wat er gebeurt. Meerdere keren per dag schoonmaken en draaien zodat het kan genezen. Ingeval van een ontsteking naar de huisarts.

Ik denk dat goede MRI scan iets belangrijker is dan je nieuwe oorbellen, dus zal ze er zeker uithalen :) Maar voordat je dat doet zal ik ze in ieder geval elke dag tot je mri scan goed schoonmaken en zo vaak mogelijk ronddraaien. Dan kunnen ze er wel 10 minuten uit halen. (Je gaatje zal niet in 10 minuten dicht groeien.) Het zal waarschijnlijk wel pijnlijk zijn om ze er weer in te stoppen, want het is gewoon een beetje geirriteerd. Ik zal ook dezelfde oorbellen weer proberen terug te stoppen, aangezien het een speciaal metaalsoort is (waarschijnlijk zilver). Vaak is alleen het achterkantje van een geschoten oorbel iets ingewikkelder dan die van een normale, let daar goed op, of je hem wel terug kunt monteren. Anders inderdaad weer even langs de juwelier waar je ze hebt laten zetten om te vragen om advies.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100