Waarom zijn er zoveel vliegtuigongelukken de laatste tijd? (afgelopen 2 jaar)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat heeft te maken met kansen en kans berekening. Stel de kans op een vliegtuigongeluk is 1 op 100.000 , en er zijn per dag 1000 vluchten... De kans per dag is ongeveer1/100 ( 0,01 ) op een ongeluk. Echter de kansberekening "wacht "niet totdat er ongeveer 99 vliegtuigen hebben gevlogen totdat er één neerstort. Bij een kans van 1/100 is er ongeveer een kans van 50% dat er één vliegtuig per 66 dagen neerstort. Meestal gaat het dan zo : een hele tijd , véél langer dan 66 dagen stort er helemaal géén vliegtuig neer. En dan plots storten er 5 neer binnen een paar maanden. Het is het patroon van verschillende ongelukken in korte tijd dat opvalt, maar er is niets vreemds aan de hand. Er is een goede kans dat er nu een hele tijd géén vliegtuig meer neerstort. Of de serie ongelukken gaat nog even door de komende maanden ? Wie zal het zeggen. Toegevoegd na 14 minuten: Natuurlijk is er helemaal geen "patroon" in het aantal vliegtuigen dat neerstort te bekennen. Maar het is dat het zo enorm groot nieuws is , met zulke desastreuse gevolgen . Dat maakt dat het zo opvalt als er een aantal vliegrampen achter elkaar gebeuren.

Misschien heel simpele reden: Er zijn meer vliegtuigen in de lucht.

Vliegen wordt steeds veiliger juist! Er gebeuren steeds minder ongelukken dan vroeger, maar waarschijnlijk is het je de laatste twee jaar wat meer opgevallen.

het word drukker in de lucht, meer toestellen dan bv 15 jaar geleden dan kan het wel eens gebeuren dat er een neer valt het gaat vaak om technische fouten er gebeuren ook meer auto ongelukken tegewoordig dan 15 jaar geleden omdat ook het op de weg steeds drukker word

Zoals je kunt zien, is er geen peil op te trekken:

Vliegen is juist een van de meest veilige manieren van transportatie. Het enige wat veiliger is, is de lift. Waarom wij denken dat het gevaarlijk is, is omdat als het misgaat het over het algemeen goed misgaat en een enorme tragedie is. Je hoort vrijwel nooit in het nieuws hoeveel ongelukken er dagelijks met auto's gebeuren wereldwijd. Dit terwijl het gevaar daar toch substantieel groter is. Als er een vliegramp is, is dit wereldnieuws. We hebben dit jaar 2 vliegrampen in korte periode gehad. Hierdoor lijkt het of het dit jaar extreem veel is. Dat is niet zo. Vliegen wordt steeds veiliger. Het feit dat er 2 vliegrampen zo kort na elkaar zijn is puur toeval.

toeval? of is er gewoon niets ernstigers aan de hand dan voorheen.

De vliegtuigen worden steeds moderner : en in de tijd van bezuinigen de laatste jaren . Worden de piloten te weinig bijgeschoold. De meeste vliegtuigongelukken hadden voorkomen kunnen worden als de piloten goedwaren bij geschoold .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100