Mag je met oranje geverfd haar in een vliegtuig en kom je door de douane heen, ook in het buitenland?

Stel je voor dat je iets grappigs wil doen met Koninginnedag en de dag erna op vakantie...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja hoor. Je haarkleur kan, zal en mag geen belemmering vormen voor doortocht. Het wordt een ander verhaal als je de oranje haarverf in vloeibare vorm in je handbagage probeert mee te nemen en de inhoud van het flesje de 100 cc overschrijdt.

Waarschijnlijk geen probleem bij de douane. De grappigheid trek ik eerder in twijfel. Maar ja :de gustibus non est disputandum- over smaken discussieeert men niet;

Je kunt niet geweigerd worden; men mag je alleen weigeren bij overduidelijk aanstootgevende verschijningen. Oranje haar zal geen problemen geven schat ik.

je haarkleur staat niet in je paspoort en de foto daarin is zwart/wit dus ik zie niet in waarom niet.

Volgens mij heeft oranje alleen in de Oekraïne politieke betekenis, dus daar moet je geen douanier van de tegenpartij treffen. Ik vergat Noord-Ierland (zie reactie).

Het antwoord is ja. Ik heb mijn haar altijd in verschillende kleuren; blauw, roze, paars en heb nog nooit een probleem gehad bij de douane. Daarbij, mensen wisselen nu eenmaal veel van haarkleur- en dracht. Als iemand morgen besluit zijn/haar lange haar superkort te knippen en knalgeel te verven, mag dit geen reden zijn om niet langs de douane te komen. Sterker nog, wanneer je een hoofddoek draagt en deze af doet voor je langs de douane gaat (of andersom), gaat dit verhaal ook op.

Er zijn legio voetbalsupporters van het oranjelegioen die je voorgingen. Zorg wel dat je niet dronken bent!

Ik denk dat je daarmee bv de US en niet binnekomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100