Heeft iemand een thema voor een schoolkrant?

Het mag van alles zijn, maar niet te specifiek.

Het is een schoolkrant van een middelbare school voor de klassen 1 tot en met 6

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wetenschap. Het is erg nuttig voor kinderen om te leren dat er niet alleen feiten zijn maar ook een wetenschappelijke denkmethode. Deze levert eigenlijk als enige betrouwbare feiten en verklaringen op.

Beroepen. Kunnen de kinderen gelijk over hun toekomst nadenken.

Dieren, vinden de meeste kinderen leuk. Dieren was voor basisschool bedoeld, zie nu dat het om de middelbare school gaat. Ik zou zeggen, beroepen maar die is al genoemd. Dan mannen en vrouwen, hoe culturen ermee omgaan, wat de verschillen zijn etc, dat vinden de meeste wel interessant denk ik.

Kunnen we nog leven zonder wikipedia? Studeren in groep : zin of onzin? vakantie jobs : uitbuiting of leuke uitdaging enz enz waarom geen brainstorming met zijn allen op school?

Verdraagzaamheid. Dat is tegenwoordig ver te zoeken.

Lessen in fatsoenlijk gedrag, het op de juiste manier volgen van verkeersregels, 'ouderwetse' hoffelijkheid en omgangsvormen kortom: hoe hoort het eigenlijk???

Hoe de crisis is ontstaan en waarom wij er ook wat van merken

Oude , lees school krant, versus nieuwe media. Kunnen ze nog wel zonder de nieuwe media op school en in het bedrijfsleven? En welke rol is er nog weggelegd voor bijvoorbeeld een school krant. Lijkt me een leuk thema omdat het dichtbij de belevingswereld ligt en ze meteen voorbereid op de wereld na school. De bekende twee vliegen.

Opwarming van de Aarde....

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100