Vrijwilliger die gestuurd wordt, is dat nog een vrijwilliger te noemen of moeten we hier een andere benaming voor verzinnen?

Een vrijwilliger die verplicht wordt door de overheid is geen vrijwilliger. Het is een niet betaalde werkkracht, maar geen vrijwilliger meer.

Vrijwilliger die gestuurd wordt, is dat nog een vrijwilliger te noemen of moeten we hier een andere benaming voor zoeken, voor verzinnen?

Steeds vaker hoor ik dat vrijwilligers door de overheid aan het werk gesteld worden om verschillende redenen. Een vrijwilliger die verplicht wordt, gestuurd wordt door de overheid, is geen vrijwilliger. Het is een niet betaalde werkkracht, maar geen vrijwilliger meer.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wanneer je in opdracht werkt dien je gewoon loon te ontvangen; of de werkgever nu een particulier is of de overheid. Het is sowieso volkomen tegenstrijdig: verplicht vrijwilligerswerk doen. Wanneer bijvoorbeeld de McDonalds mensen met behoud van uitkering in dienst zou kunnen nemen, zou het land te klein zijn; en terecht.

Dat noemen we dwangarbeid. Toegevoegd na 2 minuten: Dwangarbeid is werk dat mensen tegen hun wil verrichten omdat ze anders straf krijgen. Een straf hoeft niet een fysieke straf te zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100