Als een vlieg in een autobus mee reist, moet hij dan net zo hard vliegen als de snelheid van de autobus?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De vlieg heeft de aanvangssnelheid van de bus. De lucht in de bus heeft die snelheid ook. Dus hoeft hij niets te doen. Er gebeurt dus niets.

Als de bus over de snelweg rijdt, moet jij dan met 120 km/h uur rennen als je gaat staan? Nee dus. De vlieg zal dus ook niet met de snelheid van de autobus hoeven te vliegen.

T.o.v. de bus vliegt ie dan ± even snel. T.o.v. 't wegdek vliegt ie zo snel als de bus rijdt (+ zijn eigen snelheid t.o.v.de bus).

Nee, de voorkant van de autobus houdt (als het goed is) de wind tegen, daardoor waait het ook niet in de bus, de lucht staat er gewoon stil.

Ik denk dat als de vlieg vliegend meereist in de bus, even snel als de bus moet vliegen om niet tegen de achterruit te klappen. Volgens het antwoord van nonam, zou ik, als ik omhoog zou springen in een rijdende bus (en me nergens aan vasthoud), op dezelfde plek in de bus neerkomen. Ik denk dat ik verder achterin zou neerkomen (mits ik niet zou vallen). Ik denk ook dat Sjoerd het mis heeft in de reactie op zijn eigen antwoord. Je komt wel verder achterin de bus terecht, als je omhoog springt in een rijdende bus! Overigens zou een vlieg die niet in de bus vliegt, maar ergens op zit in de bus, vanzelf dezelfde snelheid als de bus hebben.

Nee, dit hoeft hij niet. Als je in een auto zit voel je alleen versnellingen (m/s^2), zoals bij het remmen en accelereren. Als je met een constante snelheid rijdt voel je er niets van. Als een auto 120 km/uur gaat, gaan wij ook 120 km/ uur, omdat we in de auto zitten. Als de auto afremt, gaan wij nog steeds 120 km/uur waardoor we een beetje naar voren gaan met ons lichaam, waarna het lichaam ook afremt. Een vlieg zal met dezelfde snelheid meereizen met de auto, maar als de auto afremt schiet de vlieg een stuk naar voren, wat hij door zijn geringe massa gemakkelijk kan herstellen. Wat degene voor mij zei over bussen en omvallen heeft alles te maken met versnellen. Zo gauw de bus met een constante snelheid rijdt kan er niets gebeuren. Remt de bus of versnelt hij, dan lig je respectievelijk achter- en voorin de bus.

nee, jij hoef toch ook niet te rennen als je in de trein zit?

Ter vergelijking: draai in de auto alle ramen dicht, zet de verwarming uit en ga 120 km/u rijden. Steek nu een sigaret op...waar gaat de rook heen? juist, naar boven, en niet tegen de achterruit.

Wat denken we allemaal moeilijk..(ik denk gewoon te makkelijk). Vliegje gaat lekker zitten op een stoel of waar dan ook. Dan hoeft ie ook niet zo hard te vliegen ;) Net zo min als wij hoeven te rennen als we in een bus zitten. (Wat trouwens wel vreselijk leuk zou zijn om eens te proberen )

Nee, maar die vraag is al beantwoord. Als je omhoog springt in een autobus, dan heb je tijdens die sprong nog steeds dezelfde voorwaartse snelheid als de autobus. Je komt een onmerkbaar stukje naar achteren weer op de vloer van de bus terecht, want hoelang duurt een sprong in een autobus? Een seconde?