Kan ik de gelijkwaardigheid van mensen vorm geven? Zo ja, hoe?

Stel we nemen even aan dat alle mensen gelijkwaardig zijn. Maar hoe kan ik uitdrukking geven aan die opvatting?
Op intieme schaal zoals vriendschappen, lijk je toch niet iedereen even gelijkwaardig te behandelen. Zo wordt de één wel je vriend en mag op je feestje komen en de ander niet.

Vreemdelingen die asiel aanvragen, kun je natuurlijk allemaal een gelijkwaardige behandeling geven, maar behandel je ze dan ook meteen als je gelijkwaardige?

Op wat afstandelijkere schaal begroet je de één misschien met een knikje en de ander met een lachje.

In hoeverre zitten dus onze emoties en andere fysieke/organische vormen in de weg om alle mensen gelijkwaardig te behandelen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is volgens mij een mix die je in je uitleg aangeeft. Je begint met 'stel dat elk mens gelijkwaardig is' ... Dat is al feitelijk het geval. Daarna, geef je een uitleg, waarin je plaatsneemt in je eigen beschermde wereldje van je denken, wat logisch lijkt. Maar dat eigen wereldje van jezelf heeft ergens een grens, en met die grens als barriere kan je de ene toelaten en de ander niet... Je afscheiding is begonnen, en komt niet van de daden of cultuur van de ander, maar uit je eigen grens voort. Wat je in dit geval dus doet is kijken naar een ander, en willen dat hij is zoals jij vindt dat hij moet zijn...;-) Als dat in de buurt komt van jouw idee, dan laat je hem toe als kennis, vriend, partner of zo...en geeft er aandacht aan. En daarmee heb je automatisch de rest afgekeurd...:-( Dat zeg je niet zo snel....maar doe je wel. Je hebt de wereld vol van gelijkwaardige....uitgesloten, buitengesloten , kansloos gemaakt om vriend van jou te worden, en hoe klein is dát. Je grens is dan niet zo veilig meer....al denk je van wel. ;-)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100