Keuze werd: hardlopen ja! Alleen weer stekende pijn onder mijn linkerknieschijf. Hoe komt dat toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt me beter dat je even naar de fysiotherapeut gaat. Ik had dat zelf ook als ik ga rennen en heb oefeningen gekregen en nu is het over.

Dat kan duiden op een blessure. Met blessures kun je zo een jaar zoet zijn, dus ga daar nooit doorheen proberen te lopen! Als je denkt dat de pijn meevalt kun je proberen om gas terug te nemen, dus kortere rondjes en op een langzamer tempo. Probeer het rennen steeds af te wisselen met een paar minuten lopen. Blijft de pijn aanhouden (na het een of twee keer geprobeerd te hebben, dus absoluut geen weken, anders wordt het alleen erger!), ga dan naar de dokter of liever een sportfysiotherapeut om er naar te laten kijken. Waarschijnlijk zul je dan lange tijd (denk aan een paar maanden) niet mogen hardlopen (andere sporten kun je wel doen) en zul je het daarna heel erg langzaam weer mogen gaan opbouwen (misschien onder begeleiding).

Gefeliciteerd met je keuze, een heel leuke sport, je kan het zo leuk gaan vinden dat het lijkt alsof je er verslaafd aan raakt. Maar nu weer die pijn onder je knieschijf, mijn advies langzaam en rustig beginnen, en als het niet verbeterd profesionele hulp zoeken.

Ik denk dat je iritatie van een aanhechting van spier hebt Even rustig aan doen en in die tussentijd gaan zwemmen om de aanhechting te laten genezen .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100