Produceert MediaMarkt zelf ook producten die zij verkoopt?

met andere woorden: doet media-markt aan verticale achterwaartse integratie

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Nee Mediamarkt produceert zelf niets. Mediamarkt is een onderdeel van het Duitse Metro waartoe o.a. ook de Makro behoord.

Bronnen:
http://www.metrogroup.de/servlet/PB/menu/1...

Áls MediaMarkt al private label producten verkoopt, is dat op heel kleine schaal: zo goed als alle electronica in de winkels zijn A-merken (dus Sony, LG, Philips etc). Hierdoor is het ook niet erg waarschijnlijk dat Mediamarkt dit kleine aandeel private label producten ook in eigen beheer zal produceren. Ze zullen in dat geval extern inkopen.

Voor zover ik weet is MediaMarkt een typische "dozenschuiver". Ze kopen grootschalig in, met quantumkorting, en verkopen door tegen lage prijzen. Ze hebben geen eigen productie.

Ik denk niet dat zij dat doen. Maar het zou wel kunnen, zonder dat de consument dat weet. Achterwaartse integratie kan gebeuren door een bedrijf over te nemen dat zich met dit voorafgaande productieproces bezighoudt, of door de benodigdheden zelf aan te schaffen en gaan concurreren met de aanwezige bedrijven binnen dit specifieke productieproces. Misschien valt een eigen reparatiebedrijf hier wel onder? Of is dat voorwaarts?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100