Is muizenlijm in Nederland nu wel of niet verboden?

Mij werd altijd verteld dat muizenlijm in Nederland verboden was vanwege de dieronvriendelijkheid. Maar een chinese winkel in deze prachtwijk verkoopt gewoon karton met muizenlijm.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Muizenlijm is in Nederland verboden te gebruiken. De reden is de zeer dieronvriendelijke methode. De muis blijft vastgelijmd zitten, probeert toch los te komen waardoor zijn vacht scheurt en sterft uiteindelijk, na een lange doodsstrijd, door uitdroging. Als je echt OVERLAST hebt van muizen kan je beter 'goed' vergif gebruiken. Hierdoor sterft de muis veel sneller en minder pijnlijk. Helaas zijn er zeer veel winkels (vooral via internet) die muizenlijm verkopen omdat het nu eenmaal omzet oplevert. Dit kan vooral doordat het in België niet verboden is.

Heb even gegoogeld, en zie dat het veboden is. Maar het wordt zelfs op marktplaats aangeboden.?! Had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord. Ben er geen voorstander van.

Muizenlijm in Nederland is inderdaad verboden, ik vind het ook een dieronvriendelijke methode. Er zijn best andere manieren om muizen te bestrijden.

ik hoop dat het verboden is, maar kom het helaas wel tegen. laatst een plank met muizenlijm binnengekregen, met een uil er aan vastgelijmd, verschrikkelijk!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100