Waarom kunnen we er met zijn allen niet over eens zijn dat we het niet weten? Dan doel ik op; evolutietheorie, god, leven na de dood etc.

Het zou zoveel makkelijker zijn als we met zijn allen gewoon toegeven dat we het niet weten, er zullen in ieder geval veel minder conflicten zijn. Dus waarom al die speculaties, er is geen hard bewijs voor dus erover nadenken en er antwoorden op geven heeft geen zin. We weten het niet! Deal with it! Dus ga er ook geen ruzie over maken. Geloof waar je in wilt geloven maar dring het dan niet aan anderen op ;)

Waarom doen mensen dit toch?

Weet jij het antwoord?

/2500

Omdat veel mensen vastgeroeste 'ego's' hebben! En die zijn moeilijk te beslechten. Maar: Houdt moed...

Iedereen vind zijn antwoorden op grote levensvragen vaak na lang zoeken en als daar dan een antwoord op komt,bijv.God dan kunnen ze niet geloven dat een ander persoon er andere visies op nahoudt. En al bewijst de evolutietheorie heel veel,het laat ook veel vragen onbeantwoord.En het zijn juist die vragen die gelovige mensen al (voor zichzelf)beantwoord hebben.Is er een ziel,is er een god,etc.En daar jeukt het.Van de andere kant willen gelovigen,hun waarheid niet ''bevuilen''met bewijzen van vaak atheisten die in de evolutietheorie geloven. Agnosten zitten in het beste bootje naar mijn mening.Zo heb je een gezegde:3 mensenmoesten om een muur:De eerste probeert erover heen te springen,de 2e probeert er doorheen te beuken en de derde loopt erom heen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100