Als ik een vraag stel ,kost dit punten.Naar mijn mening is dit niet bevordelijk om vragenstellers te krijgen.Of zie ik iets over het hoofd?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het is inderdaad een wisselwerking tussen het voorkomen van onzinnige vragen, begrijpelijkheid en een evenwichtige punten 'economie'. We nemen in ieder geval alle feedback mee bij het bepalen van de uiteindelijke puntenverdeling! Overigens heeft de vragensteller panteao met deze vraag juist punten verdiend doordat 3 mensen de vraag interessant vinden, maar nogmaals, we zijn ons nog aan het beraden over de uiteindelijke punten ;)

Een vraag stellen kost inderdaad 5 punten, echter als je een vraag sluit krijg je weer 3 punten terug. Verder krijg je ook 1 punt per keer dat iemand een vraag 'interessant' vindt. Een vraag stellen kost (ervan uitgaande dat je de vraag ook weer sluit) uiteindelijk dus maximaal 2 punten, en kan zelfs punten opleveren als meerdere mensen deze vraag interessant vinden. Zie overigens ook http://www.goeievraag.nl/help/punten#acties voor een overzicht van alle punten.

Ik vind dat niet heel handig Pim. Zelf ben ik nogal terughoudend met fvragen als 'interressant' aan te merken. Dit komt doordat het markeren direct effect heeft op de gesuggereerde vragen. Ik kan dus niet een vraag interressant vinden, zonder dat ik mijn toekomstige suggesties aantast. En die wil ik juist zo puur mogelijk houden bij mijn hoofd-interresses (als je begrijpt wat ik bedoel). Is het een idee om een punt toe te kennen per ontvangen antwoord die meer 'duimen omhoog' dan 'duimen omlaag' krijgt? Dit eventueel met een maximum van 2 punten per gestelde vraag? (-5 voor vraagstellen / +3 voor sluiten vraag / +2 levert dan per saldo 0 punten op). Op die manier heeft elke gebruiker ook veel meer effect op de community (je thumbs up / thumbs down worden nog belangrijker, niet alleen maar voor je eigen punten). Bovendien zou je het saldo thumps up / thumps down zelf van invloed kunnen laten zijn op puntengunning aan de antwoordgever, dit om de kans op onzin antwoorden te verminderen. Nu ik toch met een sugestie bezig ben. Ik mis de optie om mijn antwoord te zien in een 'preview'. Lastig teruglezen nu waar ik typefouten heb gemaakt of wellciht incompleet ben geweest.

Zelf vind ik het ook geen al te goed principe. Aan de ene kant voorkom je misschien wel domme vragen maar ik stel nu minder tot geen vragen omdat het me punten kost. En ik maar moet afwachten hoe vaak iemand klikt op 'goede vraag'.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100