Waarom heb je in Friesland altijd wind tegen?

Ongeacht de richting die ik op ga, heb ik altijd wind tegen in Friesland...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik ben zelf in Friesland opgegroeid. Op de dijken en het vlakke land. Het lijkt de bedoeling dat mensen die daar wonen (en het schijnt: ook in Zeeland) opgroeien tot 'stugge' of standvastige mensen. Vreemd dat in een omgeving waar zoveel gelovige mensen wonen, toch diezelfde mensen de wind vervloeken (letterlijk) als ze op de fiets zitten. Het is helaas meerendeel het gevoel dat je altijd wind tegen hebt (of je hebt echt ontzettende pech). Op het vlakke land waait de wind ongehinderd een richting op. Als je binnen afzienbare tijd de andere kant op fietst, heb je wind mee. Doe je er iets langer dan een uur over, dan heb je vaak al weer een gedraaide wind. Wees er trots op en blijf tegen de wind in fiets, goed voor het hart en je doorzettingsvermogen.

omdat je fiets en luchtweerstand hebt :D

In Zeeland heb je ook altijd wind tegen. Het zuigt.

Toen ik nog leerplichtig was en elke dag 24 km heen en 24 km terug moest fietsen had ik 48 km wind tegen. En dit was in de Betuwe...

door de zeer plaatselike windstromen in Friesland die automatisch veranderen als jij er aan komt.

Je hebt altijd wind tegen in ''open gebieden''. Bebouwde gebieden zoals Amsterdam zal je minder last hebben van tegenwind.

omdat je steeds de verkeerde kant opfietst!

Misschien verklaart de onderstaande vraag het fenomeen...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100