Je mag een vraag stellen aan iemand uit de geschiedenis. Wie kies je en wat is je vraag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jezus....... kijk uit, let op en kan je mijn moeder terug brengen? mijn moeder........ stop met roken alsjeblieft Hitler......... waarom in hemelsnaam?

Einstein. De vraag zou zijn: Waaròm denk je dat God niet dobbelt?

Socrates - of hij niet beter met zijn vrouw naar de stad kon gaan, i.p.v. met zijn vrienden over het leven babbelen. (Xantippe is een van de meest tragische vrouwen uit de wereldgeschiedenis.)

Adam. Ik zou wel willen weten met wie zijn zonen het deden.

Churchill : Hoe had je de tweede WO sneller kunnen beeindigen?

Ik zou nog wel eens willen weten van mijn opa, waarom hij met 2 vrienden één weddenschap is aangegaan om een succesvol bedrijf te starten. En waarom hij in tegenstelling tot zijn 2 vrienden 3 weken lang is gaan vissen. Terwijl de 2 vrienden druk bezig waren met marktonderzoek e.d. Eind resultaat is dat het bedrijf van mijn opa al 60 jaar bestaat. De 2 vrienden zijn binnen resp. 2 en 5 jaar failliet gegaan...

ik zou veel vragen kunnen bedenken aan mensen uit het verleden, maar misschien kunnen we met enig nadenken en discussieren er wel uitkomen wat ze zouden antwoorden. Veel interessanter zou zijn, een vraag aan iemand uit de toekomst:) Bijvoorbeeld aan de minister-president in 2060 In die tijd hebben we weer compleet andere dagelijkse problemen dan nu. En ik ben benieuwd naar de antwoorden die gevonden zijn op onze huidige (dan ouderwetse) problemen en wanneer. Hoewel dat een filosofisch probleem oplevert: als ik daardoor het probleem nu al oplos, gebeurt de toekomst dan anders dan hij anders gegaan zou zijn? En wie heeft dan eigenlijk de oplossing bedacht?

de eerste fransen: kunnen jullie niet gewoon engels of nederlands praten?

Mijn oma "Waarom heeft zij na haar dood geen contact met mij opgenomen". Ik weet dat zij daar wel voor openstond tijdens haar leven.

Aan God. "Waarom heeft U er niet voor gezorgd dat we allemaal één geloof hebben?"

Aan Josef Stalin: waarom heb je mijn stiefbroer Vitalie(zoon uit mijn Russische moeders eerste huwelijk) wegens deelname aan een studentenopstand laten executeren en in een Siberisch massagraf laten gooien? Ik had hem zo graag leren kennen!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100