Wat vinden van mijn naam? Op mijn werkvloer vinden ze na 2 jaar nog steeds moeilijk om het goed uit te spreken.

Wat is de beste manier om hiervoor een ezelsbrug te maken?

Wat vinden jullie van mijn naam? Op mijn werkvloer vinden ze na 2 jaar nog steeds moeilijk om het goed uit te spreken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Eigenlijk vind ik dat je collega's het moeten blijven proberen het goed te doen. Ik geef trainingen en dan kom ik veel mensen tegen met moeilijke namen. Ik vraag dan gewoon hoe ik de naam uit moet spreken en oefen dat een paar keer. Ik merk dat mijn cursisten dat niet stom vinden, ze vinden het juist prettig dat iemand het probeert. En als het eenmaal gelukt is, vergeet niemand jouw naam meer! Als je met ezelsbruggetjes gaat beginnen, dan denk ik dat mensen te snel een nickname verzinnen. Al wel eens je naam fonetisch op papier gezet? Dan heb je wel direct een geweldige ijsbreker om een gesprek met een onbekende te beginnen...

Als het je echte naam is (wat ik betwijfel) zou een naamsverandering misschien een optie zijn. Heb het 15 min. geprobeerd maar lukt me echt niet om dit behoorlijk uit te spreken.

Je kan denk ik beter je naam veranderen naar een normaal uitspreekbare naam als je wil dat je collega's je bij je naam noemen. En anders kan je zo'n kussentje kopen waar je een tekst in kan spreken en dan steeds afspelen. En als je die altijd bij je hebt dan kunnen de mensen even luisteren hoe het ookweer klinkt voor ze ietse zeggen.. Maar denk toch dat de eerste optie beter is.

Ik ken iemand uit Albanie en die heeft als ezelsbrug voor z'n achternaam: "kotsen en tzatziki"... Dan ben je er zeker van dat iedereen je naam onthoudt. Ik ben nog aan het brainstormen voor een geschikte..... wordt vervolgd...

ik zou een afkorting (uitspreekbare) aannemen die voor jou goed voelt, hoe vaak noemen ze je Pino?

Gewoon een afkorting (/nickname) gebruiken.

Waar komt deze naam vandaan?

Het zou denk ik al een groot verschil zijn als je naam pundorika purokaya zou zijn. Vooral de laatste lettergrepen zijn voor nederlanders teveel en te moeilijk. Ik hoop alleen niet dat je namen een betekenis hebben die door ze af te korten verloren gaan. Succes met het bedenken van een nickname.

Ik zou om te beginnen hem (zuiver) fonetisch opschrijven. Doe jij het niet zal ik het dalijk hieronder eens voor je proberen. (Maar beter doe je het zelf want jij kent de juiste uitspraak van je naam als geen ander.)

Ik zou je gewoon peter noemen :)

Ha, die Pundorikakhshya Purokayastha; Niet echt gangbaar of makkelijk te onthouden. Ik zou er over nadenken mijn voornaam in de dagelijkse omgang tot 'Pundor' af te korten maar mijn achternaam gewoon te gebruiken zoals hij is; die is met een beetje moeite ook nog wel te onthouden en uit te spreken.

Ik heb je naam een aantal keren hardop uitgesproken, en nu kan ik hem zo zeggen. Volgens mij moeten je collega's beter oefenen.

Ik kan me prima voorstellen dat men moeite heeft om je naam uit te spreken hoor. Het zijn combinaties van letters die we niet gewend zijn hier te gebruiken en het is ook nog is een enorm lange naam.. Maar het gaat meer om wat jij ervan vindt natuurlijk, als je het vervelend vindt dat mensen je naam niet uit kunnen spreken zou je een verkorte versie kunnen bedenken ervan. Dat doen veel Polen ook om het voor ons wat makkelijker te maken :-)

Ik weet niet of jongen of meisje bent maar ik heb 2 opties gevonden: Jongensnaam : Pundo Meisjesnaam : Pundorika Ik hoop dat het een idee is! ;P

Als je collega's niet zelf een nickname voor je hebben die positief is, zou je er zelf een kunnen verzinnen. Je kunt je toch voorstellen als "Hallo, ik heet Pundokrajktrikdjrt, noem me maar Poendo" ??

Pundorikakhshya Purokayastha => Pundorika khshya Purokaya stha => Poendorika Ksieja Poerokaja Sta => Poendo Rika Ksieja, Poero Kaja Sta => Mmmm....

Hi Pundo.

Pundo klinkt iiig beter dan kak maar kak vergeten mensen nooit.

Ik hoop niet dat mensen je kak noemen. Mij noemen ze TingTong.. dat is ook erg

Ik zou het gewoon afkorten naar PP

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100