Heeft vuurwerk een vervaldatum ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, vuurwerk heeft geen vervaldatum. Vuurwerk is meerdere jaren houdbaar, als je het op de juiste manier bewaart. Bewaar vuurwerk op een droge en koele plaats, bijvoorbeeld in een blik in de kelder, zolder of schuur. Bewaar vuurwerk nooit in je woonkamer of slaapkamer, maar op een plek waar je minder vaak komt.

Bronnen:
http://www.vraaghetdepolitie.nl/sf.mcgi?1202

Het hangt van het soort vuurpijlen af. Noodpijlen (op schepen, om af te schieten als het mis gaat en hulp noodzakelijk is) hebben wel degelijk een vervaldatum! Toegevoegd na 2 minuten: Toen ik nog zelf een schip had, schoot ik de verouderde pijlen af tijdens Oudjaar. Ze verbleken bij het geweld van het siervuurwerk, maar blijven wel veel langer in de lucht: ze hangen aan een parachuutje.

Nee, maar ik zie jouw naam nitraatfreak, en ik kan je vertellen dat nitraten en dat soort vuurwerk na een jaar al gauw stukken minder hard knalt!

Volgens mij is de vervaldag het moment dat je geen vuurwerk meer mag afsteken. Je mag ook geen vuurwerk opslaan in je huis. Dus kopen wil ook zeggen afsteken. Robby BB

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100